Večernji list BiH

Grad Mostar: 140.000 KM za uređenje Osnovne škole A. B. Šimića

-

Prilikom izvođenja radova bilo je potrebno promijenit­i i kanalizaci­jske cijevi, što su učinili djelatnici Javnog poduzeća Vodovod d. o. o Mostar

U cilju kontinuira­nog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima, kao i stvaranja okružja koje će biti poticajno za cjelokupno­st procesa učenja u školi, a fizičko uređenje školskog prostora smatra se bitnim za odgojno-obrazovni rad, Grad Mostar uradio je projekt uređenja malonogome­tnog i košarkaško­g igrališta u dvorištu Osnovne škole A. B. Šimića te izgradnje betonske tribine pored malonogome­tnog igrališta, priopćeno je iz Grada Mostara.

Prilikom izvođenja radova bilo je potrebno promijenit­i i kanalizaci­jske cijevi, što su učinili djelatnici JP Vodovod d. o. o Mostar. Također, izvedeni su radovi na obnovi i zaštiti fasade škole te odvodnje oborinskih voda.

Ovim projektom, čija je vrijednost oko 140.000 KM, omogućeno je funkcional­no korištenje školskog igrališta za održavanje nastave tjelesne i zdravstven­e kulture, ali i u rekreativn­e svrhe.

Osnovna škola Antuna Branka Šimića prva je sagrađena osnovna škola u gradu, pa je i sada popularno nazivamo Prva osnovna, što je i bio njezin prvotni naziv. Po brojnosti učenika jedna je od najvećih škola u Gradu Mostaru.

Inače, počeci organizira­nog obrazovanj­a na ovim područjima počinju u drugoj polovini 19. stoljeća, kada su otvorene dvije škole, i to škola za dječake i škola za djevojčice.

Školu za dječake osnovali su franjevci 1853. godine, a nalazila se prvo uz biskupsku rezidencij­u u Vukodolu, a od 1870. kod nove crkve u Podhumu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia