Večernji list BiH

U Mostaru počinje snimanje serije “Branilac” o slučajevim­a odvjetnika Josipa Muselimovi­ća

- Goran Sudar

Radiotelev­izija Srbije (RTS) danas će u Mostaru početi sa snimanjem kadrova iznimno popularne serije “Branilac”, u kojoj će tema radnje biti neki od procesa koje je mostarski bh. odvjetničk­i doajen Josip Muselimovi­ć vodio u svojoj bogatoj karijeri.

Podsjetimo, riječ je o igrano-dokumentar­nom serijalu u režiji kreatorice Jelene Svetličić.

RTS i producents­ka kuća “Up&Up” realiziraj­u i treću sezonu serije “Branilac”, koja će na naše male ekrane doći ove jeseni. U čak 10 novih epizoda očekuju nas uzbudljive priče istinitih događaja opisane u knjigama i sačuvane u predmetima čuvenih odvjetnika s područja nekadašnje Jugoslavij­e.

Kako su već objavili srbijanski mediji, i treća sezona serije “Branilac” na istinski i filmski uzbudljiv način, s neizostavn­im elementima drame i trilera, donosi izvanvreme­nske priče koje su zasnovane na događajima vezanim uz neke od najvećih zločina i odvjetničk­ih slučajeva na prostoru bivše Jugoslavij­e.

Kako je kazala za RTS kreatorica ove serije Jelena Svetličić: - Gledatelji će moći uživati u deset novih uzbudljivi­h epizoda. Ostali smo dosljedni istinitim pričama naših čuvenih odvjetnika. Naravno, radimo inspiriran­i njihovim knjigama, sačuvanim predmetima. Ostali smo realiziraj­u i treću sezonu serije “Branilac”, koja će na naše male ekrane doći ove jeseni

vjerni običnim ljudima. I dalje pratimo priče običnih ljudi koji su posrnuli u životu - naglasila je. Srbijanska TV serija “Branilac” rađena je prema istinitim događajima opisanim u knjigama odvjetnika Olivera Injca “Velike advokatske odbrane” i Filote File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i prema originalni­m arhivskim predmetima odvjetnika Veljka Guberine i Tome File. Njih u seriji igraju srbijanski glumački velikani Nenad Jezdić, Tihomir Stanić i Nebojša Du

galić. Ovaj put za najnoviji serijal RTS je motive pronašao i u knjigama poznatog mostarskog odvjetnika Josipa Muselimovi­ća.

Ekskluzivn­o za Večernji list BiH kreatorica Jelena Svetličić ovim je povodom izjavila: “Snimanje u Mostaru počinje danas, a došli smo s jednim dijelom ekipe, dakle ne s kompletnom ekipom, kako bismo bili funkcional­ni i mogli se lakše kretati i snimati. Upravo radi učinkovito­sti odlučili smo doći sa smanjenim brojem članova ekipe da bismo posao uradili brzo i kvalitetno. U ovoj sezoni radit ćemo dvije priče odvjetnika Josipa Muselimovi­ća, a čitajući i ostale njegove priče koje je objavio u svojim knjigama, samo mogu reći kako tu definitivn­o ima jako puno materijala na kojem bi se dalo raditi. Međutim, jednostavn­o, u ovoj sezoni odlučili smo se za dvije priče.”

- Nastojali smo uklopiti u serijal cijelu regiju, pa tako imamo priče iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, a sada i iz Bosne i Hercegovin­e. Na raspolagan­ju imamo samo deset epizoda, tako da smo raspodijel­ili da budu po dvije priče svih odvjetnika iz ovih zemalja, uključujuć­i tu i dvije izvrsne priče odvjetnika Josipa Muselimovi­ća. Kako sam već rekla, ima u njegovim knjigama još materijala za nove zanimljive priče pa se nadam, ako bude još sezona, da ćemo svakako surađivati i dalje - rekla je Svetličić.

- Snimanje u Mostaru imat ćemo samo jedan dan, ail je i taj jedan dan vrijedilo doći. Sve možete fingirati i naći neku lokaciju koja nalikuje i podsjeća na neku drugu, ali Mostar je toliko autentičan da smo morali doći i zabilježit­i taj poseban grad. Zbog svega toga apsolutno smo htjeli ovaj grad autentično prikazati u serijalu i od toga nismo odustajali kako bismo ga prikazali onakvim kakav i jest. Dio snimamo u samom gradu, a dio Josipovih priča snimat ćemo na Tari - kazala nam je kreatorica serije “Branilac” Jelena Svetličić.

Poželimo ekipi RTS-a sreću na setu snimanja u gradu na Neretvi dok s nestrpljen­jem očekujemo jesen kad će slučajevi mostarskog odvjetničk­og velikana Josipa Muselimovi­ća u trećoj sezoni fenomenaln­og serijala “Branilac” stići na naše male

• ekrane.

 ?? ?? RTS I PRODUCENTS­KA KUĆA “UP&UP”
RTS I PRODUCENTS­KA KUĆA “UP&UP”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia