Večernji list BiH

Plemići nanizali 7 pobjeda, no moraju smanjiti ‘crne rupe’

Golijada u Mostaru na utakmici Zrinjskog i Sarajeva (4:3)

- Matej Damjanović

Kaotična je bila prvenstven­a utakmica Zrinjskog i Sarajeva. Mostarci su slavili s 4:3, na trenutke se učinilo kako će “pojesti” Sarajevo, dok su u posljednji­m trenucima susreta djelovali uistinu loše.

Velike oscilacije

Zrinjski je na ovom derbiju jako oscilirao. Ipak, Plemići su pokazali i neke stvari u kojima puno toga mogu graditi u budućnosti. U ovom trenutku trebaju biti zadovoljni novom pobjedom. Plemići su, kad se sve zbroji i oduzme, pokazali više i zasluženo su slavili. Ono na što će struka Zrinjskog morati reagirati smanjivanj­e je “crnih rupa”, nova utakmica dolazi brzo, a nije beznačajno naglasiti kako je Zrinjski u ovom trenutku na sedam pobjeda u nizu. Nakon same utakmice trener Zrinjskog Željko Petrović više je bio zadovoljan rezultatom nego igrom.

- Trebaš biti sretan kad dobiješ derbi. Nemam loš osjećaj, ali nemam osjećaj kakav bih trebao imati. Imaš 3:0, nema više igre, matiraš ih i imaš svu slobodu svijeta. Sami sebi napravimo problem. Sarajevo je kvalitetna i ozbiljna ekipa. Ozbiljno smo otvorili utakmicu, sve je išlo kako treba, ali nismo je zatvorili na pravi način. Zadovoljan sam pobjedom, ali bez potrebe smo morali “ginuti” do kraja da bismo spasili pobjedu. Dobro je, dobili smo 4:3, treba da smo sretni zbog tri nova boda. Ovo ostalo trebamo zaboraviti - iskren je bio Petrović.

Borba za naslov prvaka još uvijek traje premda su izgledi Zrinjskog sve manji. Nakon ovog kola razlika među momčadima ostala je ista, Borac vodi s pet bodova. Ipak, u Zrinjskom se ne pomišljaju predati.

- Moje pleme Petrović nikad se nije predavalo. Ako ćemo se predati, onda ću odmah promijenit­i prezime. Mi ćemo se boriti do kraja, svi se zajedno borimo dok god ima nade. Moramo vjerovati da možemo, ne bi bilo fer prema našim navijačima ako ne bismo gajili nadu. U iduća 2-3 kola će se znati. Imamo težak raspored, ali moramo vjerovati kako možemo. Imamo i finale Kupa i do kraja treba probati. Mislim da se neće odlučivati u posljednje­m kolu, ali moramo sve dobiti do kraja. Tako i igramo, uzimamo malo veći rizik, ovo je ozbiljan niz pobjeda. Nije ovo laka liga - dodao je Petrović.

Moraju smanjiti nervozu

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia