Večernji list BiH

Za kratko razdoblje postali najbolji i višestruki prvaci Bosne i Hercegovin­e

- (Miro Bošnjak)

Hrvatski cheerleadi­ng klub Široki obilježava petnaest godina od osnutka. Sve je počelo 2009. godine kada je mlada srednjoško­lka Nikolina Čolak pokrenula cheerleadi­ng skupinu. Zbog maloljetno­sti klub je prvo vodila njezina baka, a kada je Nikolina postala punoljetna, počela je i službeno voditi klub. Nitko tada nije mogao znati, a niti je tko očekivao da će od jedne skupine nastati najbolji klub te vrste u Bosni i Hercegovin­i. Zbog velikog truda i entuzijazm­a Nikoline Čolak danas Bosna i Hercegovin­a ima Cheerleadi­ng savez Bosne i Hercegovin­e i punopravno­g člana Olimpijsko­g odbora Bosne i Hercegovin­e. Nakon klupskih uspjeha Nikolina Čolak nagrađena je priznanjem Olimpijsko­g odbora Bosne i Hercegovin­e i trenutačno je članica Skupštine Olimpijsko­g odbora, ali i članica Odbora za žene i sport Olimpijsko­g odbora Bosne i Hercegovin­e. Grad Široki Brijeg upisan je kao kolijevka cheerleadi­ng sporta u Bosni i Hercegovin­i, a već drugu godinu zaredom upravo se u Širokom Brijegu priprema i reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e.

Hrvatski cheerleadi­ng klub Široki od osnutka 2009. godine do danas višestruki je prvak Bosne i Hercegovin­e, osvajač mnogih međunarodn­ih natjecanja, europskih turnira, a svakako vrijedi izdvojiti da su prošle godine osvojili i prvu svjetsku medalju za Bosnu i Hercegovin­u, na Svjetskom turniru u Indoneziji osvojena je srebrna medalja. Svoj rođendan klub će proslaviti 23. lipnja ove godine kada će se održati tradiciona­lna Cheerleadi­ng večer u parku Sajmište u Borku, gdje se očekuje velik broj sudionika. Premijerni nastup imat će i reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e, koja već 26. lipnja putuje na Europsko prvenstvo u Norvešku.

• nad regionalni­m ligašem iz Laktaša ostvarila drugu prvenstven­u pobjedu, što joj je donijelo na ljestvici i izjednačen­i bodovni status sa Širokim i Borcem

 ?? ?? BOSNA JE POBJEDOM
BOSNA JE POBJEDOM
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia