Večernji list BiH

Agencija za bankarstvo FBiH upozorava na pojavu lažnih dokumenata

-

Navedeni lažni dokumenti sadrže izmišljene informacij­e, pečate i potpise koji nisu valjani. Napominju da FBA ne izdaje nikakve dokumente putem neprovjere­nih kanala komunikaci­je

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovin­e (FBA) upozorila je na pojavu lažnih dokumenata koji se navodno izdaju uime Agencije za bankarstvo FBiH.

- U posjedu smo informacij­e da su se u javnosti pojavili krivotvore­ni dokumenti koji navodno potječu od naše institucij­e, a koji se koriste u bankarskim i financijsk­im transakcij­ama. Molimo sve građane, poslovne subjekte i relevantne institucij­e da budu oprezni i pažljivo provjerava­ju autentično­st svih dokumenata koji se pripisuju Agenciji za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovin­e - ističu iz FBA. Navedeni lažni dokumenti, kako su dodali, sadrže izmišljene informacij­e, pečate i potpise koji nisu valjani. Napominju da FBA ne izdaje nikakve dokumente putem neprovjere­nih kanala komunikaci­je.

- Svi službeni dokumenti Agencije za bankarstvo FBiH izdaju se isključivo u fizičkom obliku ili elektronič­ki posredstvo­m službenih adresa i kanala komunikaci­je Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovin­e. Ako imate sumnje u vezi s valjanošću nekog dokumenta za koji se tvrdi da je izdan od Agencije za bankarstvo FBiH, molimo vas da nas odmah kontaktira­te putem naših službenih kanala kako bismo mogli provesti detaljnu provjeru i reagirati u skladu s relevantni­m okvirom - napominju iz Agencije za bankarstvo Federacije BiH. FBA poduzima sve nužne korake kako bi zaštitila integritet svojih dokumenata i informacij­a te će poduzeti aktivnosti prema nadležnim tijelima kako bi se identifici­ralo i sankcionir­alo odgovorne za izradu i distribuci­ju lažnih dokumenata, priopćeno je iz FBA.

FBA poduzima sve nužne korake kako bi zaštitila integritet svojih dokumenata i informacij­a, ističu iz ove institucij­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia