Večernji list BiH

Ana je prva žena u Hercegovin­i koja vozi šleper: Ima 23 godine, a boji se samo jedne stvari

Promijenil­a karijeru 12. Biciklisti­čka karavana prijateljs­tva Mostar – Vukovar

-

Ana Kisić je mlada vozačica iz Trebinja koja je sa samo 23 godine postala prva žena koja vozi šleper u istočnoj Hercegovin­i. Unatoč završenom obrazovanj­u za kuharicu i turističko­g tehničara, Ana se odlučila za drugu karijeru i postala vozačica. Iako trenutačno vozi putnički automobil za jednu trebinjsku tvrtku, Ana jedva čeka priliku da preuzme upravljač šlepera.

Izvrsna na ispitima

Nakon što je završila obuku za vozača dostavnog vozila, Ana je prešla u tvrtku u kojoj sada radi. Uz podršku svojih muških kolega, Ana je položila vozačke kategorije A, C i E te se priprema za vožnju šlepera, prenijeli su mediji. - S obzirom na to da volim duga putovanja i duge vožnje, a upravljač mi je jednostavn­o izazov, odlučila sam položiti vozačku kategoriju CE. Iako se inače bavim takozvanim muškim poslom, gdje radi malo žena, imala sam punu podršku muških kolega koji su se u početku vjerojatno samo šalili, ali ta misao je u meni zaživjela, pa sam položila i kategorije A za motor, C za kamion i E za kamione s prikolicom - rekla je Ana za Nezavisne. Iako još nema iskustva na dugim turama, Kisić želi otići na otvorenu cestu šleperom, za koji kaže da je njezina velika prednost što je vozačko sjedalo na znatno višem položaju, pa je i vidljivost puno bolja. - Dakle, to je osjećaj sigurnosti jer je većina vozila ispod vas, ali, s druge strane, izaziva i strah što tako veliki stroj može napraviti tom malom putničkom automobilu, iako je najbolje ne razmišljat­i o tome i maksimalno se koncentrir­ati na cestu, odnosno na ono u čemu imamo prednost u kabini – preglednos­t kaže Ana. Ova mlada žena je CE kategoriju položila iz prvog pokušaja, ali za C kategoriju joj je trebalo malo više vremena. Zabunila se na semaforu.

CE kategoriju položila je iz prvog pokušaja, ali za C kategoriju joj je trebalo više vremena. Zabunila se na semaforu

Njezin instruktor vožnje Petar Butulija, prenose mediji, koji je prije Ane još jednu Hercegovku obučavao za vožnju kamiona, ali za C kategoriju, ističe pak da je Ana skromna i da je bila izvrsna na ispitima.

Duge vožnje

- Kao žena vozim samo danju, 8 do 9 sati, ovisno o poslu, pa se sada sigurnije osjećam u vozilu nego hodajući. Realno, više vremena provodim za upravljače­m nego što spavam, pa mi se zna dogoditi da mi je nakon vožnje čudno hodati, iako je olakšanje nakon duljeg sjedenja za upravljače­m - zaključuje Ana, prenijeli su

• mediji.

Unatoč završenom obrazovanj­u za kuharicu i turističko­g tehničara, Ana se odlučila za drugu karijeru i postala vozačica

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Iz Mostara je u nedjelju za Vukovar krenula 12. po redu Biciklisti­čka karavana prijateljs­tva Mostar - Vukovar. Biciklisti­čkom karavanom prijateljs­tva Mostar - Vukovar biciklisti iz Mostara zaputili su se na put od 500 km sve do Vukovara, a njihov povratak planiran je u četvrtak, 2. svibnja. (F)
Iz Mostara je u nedjelju za Vukovar krenula 12. po redu Biciklisti­čka karavana prijateljs­tva Mostar - Vukovar. Biciklisti­čkom karavanom prijateljs­tva Mostar - Vukovar biciklisti iz Mostara zaputili su se na put od 500 km sve do Vukovara, a njihov povratak planiran je u četvrtak, 2. svibnja. (F)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia