Večernji list BiH

Maleni Ajdin iz Srebrenika finalist festivala u Njemačkoj

Osim redovite, Ajdin pohađa i Glazbenu školu u Prvoj osnovnoj školi u Srebreniku, odličan je učenik te govori engleski jezik

-

Jasmin Brašnjić kaže da je to dječak koji se rađa jednom u stotinu godina. Makedonci su mu dali nadimak “Biserni glas”

Ajdina Osmanovića iz Srebrenika nazivaju čudom od djeteta. Ovaj dvanaestog­odišnjak već ima solističke koncerte, brojne nastupe u zemlji, ali i izvan granica. Zahvaljuju­ći njemu u svibnju ove godine će se i u Njemačkoj, među trinaest zemalja svijeta, zavijoriti i zastava Bosne i Hercegovin­e. Iznadprosj­ečno talentiran­i Ajdin Osmanović iz Srebrenika finalist je festivala koji će ove godine biti održan u Njemačkoj.

- Moj profesor i ja se pripremamo. Taj festival je svjetski, održat će se u Njemačkoj i drago mi je što ću imati priliku predstavlj­ati Bosnu i Hercegovin­u - kaže Ajdin.

- Prijave su online. Ja sam poslao Ajdinove snimke i za tri-četiri dana stigao je odgovor da je Ajdin ušao kao treći među trinaest predstavni­ka zemalja svijeta - rekao je profesor Jasmin Brašnjić.

Osim redovite, Ajdin pohađa i Glazbenu školu u Prvoj osnovnoj školi u Srebreniku, odličan je

učenik te govori engleski i pohađa sate njemačkog jezika.

- Volio sam uvijek slušati glazbu, većinom sevdalinke, i onda sam u šestom razredu počeo pjevati - govori ovaj talentiran­i dječak.

Njegov profesor kaže da je to dječak koji se rađa jednom u stotinu godina. Poslije predstavlj­anja domovine u Njemačkoj, slijede i dva koncerta u S. Makedoniji, gdje je posebno prihvaćen.

- Dali su mu nadimak “Biserni glas”, što je u makedonsko­m narodu jako velika stvar jer takav nadimak imao je pokojni Toše Proeski - dodaje profesor Brašnjić.

Nakon nastupa u Bužimu slijedi i sudjelovan­je na humanitarn­om koncertu za oboljelu djecu u Novom Sadu 27. travnja. Ajdin je na sebe skrenuo pozornost nevjerojat­nim talentom za pjevanje. Iako se ističe u većini glazbenih žanrova, najdraža mu je sevdalinka,

• piše binfo.ba.

 ?? ?? NJEGOV PROFESOr
NJEGOV PROFESOr

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia