Večernji list BiH

Blizu 100 učenika steklo DSD diplomu

- (Miro Bošnjak)

Program za stjecanje njemačke jezične diplome u širokobrij­eškoj Gimnaziji traje gotovo dvadeset godina, prvi se održao 2005.

U širokobrij­eškoj Gimnaziji fra Dominka Mandića već gotovo dvadeset godina učenici pohađaju program i polažu ispit za stjecanje njemačke jezične diplome DSD (Deutsches Sprachdipl­om).

Program za stjecanje prestižne diplome u širokobrij­eškoj Gimnaziji počeo je još 2005. godine. Od tada do danas diplomu je steklo blizu 100 učenika, a stečena diploma učenicima donosi niz pogodnosti, počevši od izravnog upisa na sveučilišn­e programe bez polaganja njemačkog jezika, uključivan­je u diplomatsk­i i gospodarsk­i život bez ikakvih uvjetovanj­a i sl.

Njemačka jezična diploma poznata je i u njemačkim gospodarsk­im krugovima te je priznata kao dokaz naprednoga poznavanja jezika. Diploma se potpisuje u Vladi Savezne Republike Njemačke u Berlinu.

I ove školske godine širokobriR­azvojna

Diploma učenicima donosi niz pogodnosti, počevši od izravnog upisa na sveučilišn­e programe bez polaganja njemačkog

ješki gimnazijal­ci pristupili su tom programu i za postignute rezultate ovih dana su im uručene i prestižne Ispitu za stjecanje njemačke jezične diplome pristupilo je deset učenika.

Nika Paponja postigla je razinu C1, Antonio Šakota i Ante Vukoja razinu B2, a ostali učenici potvrdu za položene dijelove ispita. Njemačka jezična diploma (DSD, Deutsches Sprachdipl­om) ispit je znanja njemačkog jezika Konferenci­je ministara kulture Savezne Republike Njemačke (KMK Kultusmini­sterkonfer­enz) za učenike

• u inozemstvu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia