Večernji list BiH

U vrlo važnom derbiju začelja Gabeljane “pregazila” razigrana Željina lokomotiva

GOŠK - Željezniča­r 1:2

- Dušan Musa

niza od četiri partije očekivala se nova dobra igra “Trojanaca”, ali...

Posve zasluženo po igri i htijenju, u derbiju “Donjeg doma” Željezniča­r je “pregazio” Gabeljane. Poslije niza od četiri partije očekivala se nova dobra igra “Trojanaca”, međutim, to je potrajalo do 21. minute, nakon čega je kontrolu nad loptom, odnosno igrom preuzeo Željezniča­r. U tu 21. minutu, uz to što je već u petoj minuti nakon prvog udarca iz kuta od ukupno 12, koliko je po našoj evidenciji, izveo GOŠK, na odbijenu je natrčao Skorup i pogodio mrežu gostiju s nekih 11-12 metara.

Prilike GOŠK-a

Utakmica je počela lijepom prilikom gostiju, u 4. minuti odlično je lijevom stranom prošao Baljevac, lijepo uposlio od domaće obrane zaboravlje­nog

Amoaha, koji oklijeva i propušta priliku. Slijedi razdoblje bolje igre GOŠK-a, a rezultat toga su prilika Gogića u 9., dok Hasukić u 19. tuče preko vrata. Minutu poslije toga uzvraća Hiroš, koji u trku s lijeve strane pogađa vanjski dio mreže. Izjednačen­je stiže u sljedećoj, 21. minuti, dok Dino Skorup zbog ozljede samoinicij­ativno izlazi s terena, teče akcija Željezniča­ra po njegovoj desnoj strani, Amoah ubacuje prizemnu loptu u šesterac, a zaboravlje­ni Krpić efektno poentira.

S izjednačen­jem GOŠK gubi inicijativ­u, dok gosti sve češće napadaju. Plod tih nastojanja bila je prilika u 36. minuti, kada Hiroš koristi pogrešku Batarela, ali iz dobre pozicije tuče preko gola. Do potpunog preokreta dolazi neposredno nakon početka drugog poluvremen­a. Kao i početkom prvog dijela Baljevac lijepo prolazi lijevom stranom, ubacuje do Amoaha, koji nespretno reagira, ali, na sreću gostiju, loptu prihvaća Al-Jaber i pogađa mrežu za 1:2. Saudijac Al-Jaber, pravo otkriće ove utakmice, tri minute poslije toga oduzima loptu, dodaje do Radovca, koji prosljeđuj­e do Amoaha, ali Ganac propušta odličnu priliku povisiti rezultat.

Krpićev performans

Potom je u 58. minuti održan performans Sulejmana Krpića koji je u nadmetanju sa Šerom dobio udarac, nakon čega se složio na zemlju, narodski kazano, ni živ ni mrtav. Utrčavaju liječnik, fizioterap­eut…, uzbuđeni Dino Đurbuzović poziva Dženana Haračića da se brzo pripremi za ulazak. “Oživljavan­je” Krpića traje 4-5 minuta i taman kad je sve bilo spremno za izmjenu, kapetan Želje se pridiže na noge lagane, da bi minutu poslije toga uzvratio Šeri, koji se, za razliku od njega, brzo pridigao.

Zbog onih koji plaćaju ulaznice na bilo kojem terenu mislimo da bi igrača poslije minutu, maksimalno dvije za pružanje medicinske pomoći treba iznijeti s terena i nastaviti utakmicu. U konkretnom slučaju čini se da su 2-3 slična prekida bila kontraprod­uktivna jer je GOŠK loše stajao na terenu, pa se rezultat mogao i povisiti. Koliko su Gabeljani pali u igri, svjedoči podatak da su poslije šuta Hasukića u 19. minuti, novu priliku imali tek u 90 + 5. minuti, kada je Musulin tukao iz slobodnog udarca, a Muftić, vratar Želje, dobro reagirao.

- Bili smo jako oprezni uoči ove utakmice, pripremili smo se u želji da poboljšamo igru, da igramo onako kako smo mi u Željezniča­ru oduvijek igrali. Mislim da je ta igra došla i mislim da ćemo u sljedećim utakmicama igrati sve bolje i bolje. Što se opstanka tiče, nije još nitko siguran od ugroženih ekipa, svašta se može dogoditi. Mi ćemo nastojati poboljšati našu igru i tako se revanširat­i našoj publici - kazao je nakon utakmice Dino Đurbuzović, trener Željezniča­ra.

Admir Adžem, trener GOŠK-a: - Vrlo teška, nervozna utakmica s puno tempa, dvoboja, prekida. Mi smo dobro ušli u utakmicu, poveli s 1:0, imali priliku otići na dva razlike, umjesto toga iz jedne pogreške primili smo pogodak. Na samom otvaranju drugog poluvremen­a ponovno individual­na pogreška, primili smo pogodak, onda je bilo jako teško igrati, Željezniča­r se vratio na svoju polovinu, čekao kontre, mi nismo našli načina kako probiti obranu i kako postići pogodak. Na koncu

bodova.• ostaje žal zbog izgubljeni­h

Zbog onih koji plaćaju ulaznice mislimo da bi igrača poslije minutu, maksimalno dvije za pružanje medicinske pomoći treba iznijeti s terena i nastaviti utakmicu

 ?? ?? POSLIJE
POSLIJE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia