Večernji list BiH

Pored Duvnjaka i Cindrića, Karačić je višak

- (dm)

Dagur Sigurðsson, izbornik hrvatske rukometne reprezenta­cije, odabrao 20 igrača za pripreme

Dagur Sigurðsson, izbornik hrvatske rukometne reprezenta­cije, objavio je popis igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu, od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. Na izbornikov­u popisu nalazi se 20 igrača. Tu su četiri vratara: Dominik Kuzmanović, Matej Mandić, Filip Ivić i Sandro Meštrić. Kao što je poznato, Dominik Kuzmanović je ovih dana obavio operaciju prepona i svi se nadaju da će njegova rehabilita­cija biti uspješna. Za svaki slučaj, izbornik želi imati još jedno pričuvno rješenje pa je stoga pozvan vratar Industrie Kielce, Sandro Meštrić. Među krilima, dva su na svakoj strani: lijevo David Mandić i Marin Jelinić, desno Mario Šoštarić i Filip Glavaš. Tri kružna napadača su: Veron Načinović, Nikola Grahovac i Marin Šipić. Na vanjskim pozicijama nalaze se kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić kao srednji vanjski. Četiri lijeva vanjska su: Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac i Marko Mamić, a na desnoj strani su tri igrača u konkurenci­ji: Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Dakle, na popisu nema Igora Karačića, stranog člana reprezenta­cije na posljednji­h nekoliko velikih natjecanja.

Reprezenta­cija će se okupiti 25. lipnja u Zagrebu i odmah nakon toga produžiti do Preloga u kojem će se obaviti prva faza priprema. U sklopu tog dijela priprema, bit će odigran i prijateljs­ki susret s Egiptom, 7. srpnja u Varaždinu. Nakon toga, reprezenta­cija će dobiti četiri dana slobodno, a novo okupljanje bit će zakazano za 11. srpnja. Drugi dio priprema odradit će u Opatiji od 11. do 24. srpnja. Pri tome će reprezenta­cija odigrati još jedan pripremni susret i to protiv domaćina Olimpijski­h igara, Francuske, u Chartresu 17. srpnja 2024.

– Izabrao sam ovih 20 igrača koji kreću u pripreme za Olimpijske igre. Moje razmišljan­je je išlo u smjeru pronalaska balansa između napada i obrane. Birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promjene napad-obrana i obrnuto.

Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svi biti spremni, da neće biti dodatnih promjena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem popisu i uvijek mogu biti konkurentn­i u bilo kojem trenutku te da ih možemo tijekom priprema pozvati ako se za to ukaže potreba. Imamo jaku momčad, vjerujem u njih i vjerujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći svježi i spremni za početak priprema 25. lipnja. kad se kreće s prvim ciklusom u Prelogu. Radit ćemo u tom periodu na podizanju fizičkih potencijal­a, a i na taktici. Nakon toga, u drugi ciklus u Opatiji planiramo krenuti sa 17 imena koja će Hrvatsku predstavlj­ati na OI u Parizu – rekao je Sigurðsson. izbornik Hrvatske otpisao je nekoiko igrača koji se nisu istaknuli na turniru u Oslu. To su Mileta, Brozović, Vistorop, F. ivić i Karačić

Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Vidjeli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promjene napadobran­a i obrnuto

 ?? ?? DAGUR SIGURĐSSON
DAGUR SIGURĐSSON

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia