NA­PI­SA­LA I ODA­BRA­LA

Vecernji list - Hrvatska - Diva - - POVJERLJIVO -

Ne­pres­ta­no se go­vo­ri o kri­zi ko­ja je sve pri­tis­nu­la, svi se bri­nu i stra­hu­ju, sve je ne­ga­tiv­no, a ne­ga­tiv­nost je za­raz­na... No pos­to­ji i ma­nji­na ko­ja to­li­ko ne bri­ne o te­ško­ća­ma jer zna da se mo­ra ula­ga­ti vi­še po­zi­tiv­ne ener­gi­je ne­go u “nor­mal­nim” vre­me­ni­ma, ka­že di­zaj­ner­ska le­gen­da Ga­eta­no Pes­ce ko­ji je u to ime osmis­lio so­fu Il Gi­ul­la­re (Dvor­ska lu­da) na­dah­nu­tu cir­ku­skim hu­mo­rom i iro­ni­jom. U tak­vo ras­po­lo­že­nje sjaj­no se uk­la­pa Vi­trin kla­sik Ball Clock - ži­vah­ni sat s raz­no­boj­nim ku­gli­ca­ma, pa sto­lac Har­lequ­in hr­vat­ske di­zaj­ne­ri­ce Želj­ke Ka­vran, duhoviti lus­te­ri­še­ši­ri ko­je je kre­irao Ja­ke ke Phip­ps, Se­let­ti­jev stol A La Car­te sas­tav­ljen jen od plo­ča u obli­ku go­le­mih igra­ćih ka­ra­ta... .. U “re­vi­jal­nom to­nu” su i Acri­li­na sto­li­ca u obli­ku kor­ze­ta, i “hi­brid” bar­šu­nas­te sje­da­li­ce i zas­to­ra Wit & Hu­mo­ur... Na­dah­nu­će cir­ku­som pr­šti iz Pro­get­ti­je­va is­to­ime­nog sa­ta i Ale­ssi­je­vih ze­či­ća ko­ji čač­ka­li­ce iz­vla­če iz še­ši­ra, a za­bav­ni su “cir­ku­san­ti” i po­su­de s kla­unov­skim no­som či­ji di­zajn pot­pi­su­je To­mas Kral te por­cu­lan­ska kla­unov­ska ko­lek­ci­ja Ja­imea Hayo­na.

Sto­lac Har­lequ­in, di­zajn Želj­ka Ka­vran, www.zelj­ka­ka­vran.com Dr­ža­či za čač­ka­li­ce Ma­gic Bun­ny, di­zajn Ste­fa­no Gi­ovan­no­ni za Ale­ssi. Kad ze­ca iz­vu­če­te iz še­ši­ra, otva­ra se ča­ši­ca za čač­ka­li­ce (pro­mjer 7,5 cm, vi­si­na 14 cm, 159,90 kn, Ho­me Swe­et Ho­me)

Zid­ni sat Cir­cus u 3D obli­ku cir­ku­skog ša­to­ra, od obo­je­nog dr­va, di­zajn Bar­be­ro De­sign za Pro­get­ti (30 x 28 x 2 cm, 1472,50 kn, Ro Col­lec­ti­on)

Ke­ra­mič­ke po­su­de Clown No­se s pok­lop­ci­ma ko­ji se pos­tav­lja­ju po­put kla­uno­va no­sa na elas­tič­noj vrp­ci, di­zajn To­mas Kral za Fo­un­dry, www.to­mas­kral.ch

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia

© PressReader. All rights reserved.