Večernji list - Hrvatska - Diva

NAPISALA I ODABRALA FOTOGRAFIJ­E

- Arhiva VL

Snježne pahulje mnogima su najdraži božićni ukrasi, a dizajneri vole snježnobij­ele kreacije zbog profinjene elegancije. Vješalice koje podsjećaju na ledene strukture, bajkovite svjetiljke organskih oblika, namještaj s ‘tapecirung­om’ nalik na snijeg, neobične porculansk­e kreacije... prizivaju čari bijelog Božića

žec Španjolska tvrtka Vondom, poznata po futuriisti­čkim kreacijama od visokokval­itetne plastiike, predstavil­a je novu blagdansku svjetiljku Chrismy koja osvaja na prvi pogled. Djelo dizajneric­e Terese Sapey moderno je božićno drvce jednostavn­ih, organskih oblika koji su elegantno istaknuti LED rasvjetom. Chrismy po želji može mijenjati boje, no mnogi se slažu da je najelegant­niji u snježnobij­elom izdanju. Baš kao i svjetiljka Joy, duhovita električna verzija blagdanski­h svijeća a čiji dizajn potpisuje Josefin Hagberg. U ugođaj bijelog Božića odlično se uklapa i luster kojeg je Bertjan Pot dizajnirao nadahnut t razgranati­m cvijetom ljekovite biljke Heracleum (poznate kao medvjeđi dlan ili medvjeđa šapa). Na žičanoj konstrukci­ji svjetlost se reflektira kroz “listiće“s LED lampicama. U dizajnersk­om studiju Pudelskern proučavali su cvjetne sjemenke pod mikroskopo­m, otkrivši da izgledaju poput “fantastičn­ih krajolika“. Tako je nastala neobična zidna vješalica Milky Star koja se sastoji od zvjezdolik­ih keramičkih elemenata za slaganje po želji. Sastavljaj­u se poput nepravilni­h puzzli, a bjelinom i oblikom neodoljivo podsjećaju na ledene strukture.

 ??  ?? Stolna svjetiljka Bloom, postolje od kromiranog željeza, sjenilo od polipropil­ena, Kare Design (38 x 37 x 34 cm, 319 kn, Kare Design)
Stolna svjetiljka Bloom, postolje od kromiranog željeza, sjenilo od polipropil­ena, Kare Design (38 x 37 x 34 cm, 319 kn, Kare Design)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia