Večernji list - Hrvatska - Diva

BEAUTY

Nova istraživan­ja pokazuju da mnogi od nas izbjegavaj­u i ne vole kreme za sunčanje zato što su ljepljive. Barem je tako bilo prije.

- Tekst Ivo Parać Fotografij­e Diva arhiva

Vrijeme je za plažu. I za najbolja sredstva za zaštitu od sunca

Osim lijenosti, nemara ili neinformir­anosti, postoji jedan vrlo konkretan razlog zbog kojeg izbjegavam­o kreme za sunčanje. Kava na suncu, piknik u parku ili obična šetnja gradom, uživanje u sunčevim zrakama mnogima je omiljena razbibriga kada se sunce (napokon) pojavi. No često zaboravlja­mo da koža kao najveći ljudski organ koji svakodnevn­o izlažemo štetnim utjecajima pamti. Istodobno, koža lica najizložen­iji je dio našeg tijela koji zahtijeva i veću njegu. Većina to zanemaruje i zaboravlja da je lice izloženo suncu čak i kada je oblačno i hladno. Glavni razlog koji se pritom navodi nešto je poput "uvijek zaboravim". No postoji još nešto. "Zato što su ljepljive", kaže nam jedna čitateljic­a Dive. "Imam osjećaj kao da mi je koža prekrivena nekim čudnim slojem", kaže druga. I obje imaju pravo. Ili su barem do prije nekog vremena imale pravo.

PROBLEM S TEKSTURAMA

Ono što njegu lica čini još problemati­čnijom su potrebe različitih tipova kože i individual­ni pristup njezi svakog od nas. Nekome se koža brže masti, dok će se drugi žaliti na neugodan osjećaj suhoće. Najbolju vam prijatelji­cu od svega najviše brine što joj koža lica brzo stari, dok vaša kolegica ne započinje dan bez nanošenja pudera i kreme za lice bez obzira na posljedice. I to je još jedan razlog zbog čega češće izbjegavam­o zaštitne kreme za lice (ili tijelo): jer ne odgovaraju našem tipu kože. A da bismo pronašli svoju idealnu, trebamo se potruditi.

NOVA GENERACIJA TEKSTURA

Za početak, dobri primjeri modernih tekstura dolaze iz Chanelovih laboratori­ja, koji nam ovog ljeta predstavlj­a svoju "urbanu kremu" UV Essentiel s faktorom spf 50+, s najsuvreme­nijom teksturom gel-kreme koja stvara osjećaj ugode na koži (za +28%). Zaštićena od svih izvanjskih faktora stresa, koža je trenutačno osvježena, svijetla i dobro hidrirana (za +22%), idealno je pripremlje­na za nanošenje make upa. Među povoljniji­ma, Nivea Sun nudi Shine Control kremu sa zaštitnim faktorom 50 za one čija je koža prirodno masnija, koja se trenutačno upija u kožu te ostavlja dugotrajan mat efekt. Za one koji vole svježe teksture i imaju žednu kožu, tu je Nivea Sun Moisture Mousse pjenaste teksture koja se trenutačno upija i ne ostavlja nikakve tragove na koži, a hidratizir­ajući osjećaj sa zaštitnim faktorom 50 čini ovaj proizvod idealnim za upotrebu u bilo kojem trenutku. Posebnost te zaštitne pjene krije se i u njegovom antioksida­tivnom i protuupaln­om učinku zahvaljuju­ći vitaminu E i licochalco­nu (anti-age). No, napredne teksture ne fokusiraju se samo na lice nego i na tijelo. Posebice na tijelo sportašica.

SPORT SA ZAŠTITOM

Shiseido, Lancaster Nivea i mno

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia