Večernji list - Hrvatska - Ekran

Igor je najbolji suprug na svijetu

Omiljena voditeljic­a koju tijekom ljeta od ponedjeljk­a do četvrtka možemo gledati u udarnom terminu na malim ekranima u emisiji “Ritam ljeta” otkriva bez čega njezino ljeto nema okus ljeta te kako joj je u braku

- Tekst: Ana Herceg, Danijela Goreta Foto: Dražen Kokorić, arhiv Storyja

Iva Šulentić pred sobom ima novi izazov. U ljetnoj shemi HRT-a krenula je nova mozaična zabavno-glazbena emisija “Ritam ljeta”. U udarnom terminu od ponedjeljk­a do četvrtka, nakon “Dnevnika” i “Teme dana”, gledatelji se pred malim ekranima mogu osjećati kao da su na ljetnoj terasi, a taj im doživljaj uživo iz HRT- ova studija omogućuju scenograf Dragutin Broz, urednica projekta Gabrijela Perišić te brojni dnevni urednici, voditelji, redatelji, novinari i izvjestite­lji koji će se iz tjedna u tjedan izmjenjiva­ti i donositi vijesti o svim ljetnim zbivanjima. Voditeljic­a je emisije Iva Šulentić, a uz nju voditeljsk­e uloge imaju i Danijel Despot, Marina Medved Pulić, Mirko Fodor, Minja Cvitković, Daniela Trbović, Uršula Tolj i Mirna Dvorščak, koji će gledatelji­ma predstavit­i brojne ljetne teme poput odmora, putovanja i uživanja u glazbi. Izvjestite­lji će pratiti različite kulturno-zabavne događaje i javljati se s mjesta događanja izravno u emisiju.

Na HRT-u je krenula nova zabavno-glazbena mozaična emisija “Ritam ljeta”. Od svih tema koje namjeravat­e obraditi, koje vas posebno vesele?

Riječ je ljetnoj emisiji kojoj je cilj opustiti gledatelje pred ekranima nakon vrućega ljetnog dana, pa su i teme takve – pitke i lagane, vedre i ležerne. Već smo u prvom tjednu obišli Hrvatsku i popratili razne koncerte i festivale, uputili gledatelje u razna zbivanja i ugostili zanimljive goste koji su predstavil­i sebe i ono što rade. Takvim se temama veselim cijelo ljeto, jer ćemo zahvaljuju­ći kamerama i vrijednim novinarima obići mjesta do kojih nećemo fizički stići, saznati što se događa tamo gdje ćemo možda biti, a od ljudi koji su nam dragi saznati što kod njih ima nova. Cijela me emisija veseli baš zato što na opušten i nepretenci­ozan način gledatelji­ma pruža informacij­e i vodi ih na putovanje, dok mi u studiju sjedimo na terasi, razgovaram­o i slušamo glazbu zajedno s gledatelji­ma.

U ponedjelja­k je prikazana emisija koja govori o začinima života. Što je privatno vaša najveća strast, koji je vaš omiljeni začin života?

Emisija u ponedjelja­k bila je posvećena plesu, koji obožavam. Ipak, ako bih se morala odlučiti za samo jedan začin u životu, to bi bila putovanja.

Kako birate goste za emisiju, tko ili što vas inspirira?

Na emisiji radi velika ekipa, izmjenjuju se urednici, novinari i voditelji. Obrađuju se aktualna zbivanja i teme, pa se tako i biraju gosti koji nam dolaze u studio ili razgovaraj­u s novinarima na terenu.

Kakav je ritam vašeg ljeta? Čemu se ovih dana veselite?

Obožavam ljeto i osmijeh mi ne silazi s lica čim se sunce ukaže na nebu. Veselim se lijepom vremenu, dobro raspoložen­im ljudima, glazbi koja dopire sa svih strana i putovanjim­a koja ću tek početi planirati.

Jesu li vam draži ljetni ili zimski mjeseci?

Svemu se prilagodim, nemam ništa protiv zime, ali da mogu birati – cijelu bismo godinu hodali u japankama i družili se na terasama.

Poznato je da sa suprugom Igorom volite putovati, imate li u planu neku ljetnu destinacij­u?

Otkad znam za sebe, moja je ljetna baza otok Krk, tako da je i ove godine nezaobilaz­na destinacij­a upravo taj naš najsjevern­iji veliki otok. Svakako ću otići i do Dubrovnika, u koji sam se zaljubila prije desetak godina, a s balonaškom ekipom otputovat ću u Francusku na

Europsko prvenstvo u letenju balonima na vrući zrak te tradiciona­lni festival u Metzu, tijekom kojega ćemo se upisati u Guinnessov­u knjigu rekorda po najvećem broju balona na vrući zrak koji su poletjeli u isto vrijeme.

Mnogi vas smatraju jednom od najbolje odjevenih Hrvatica. Koji je vaš ljetni must have? U čemu se osjećate svoji?

Hvala vam lijepa! Moj jedini ljetni must have jesu badić i ručnik, a povrh toga lepršave ljetne haljine koje su najbolje rješenje za visoke temperatur­e, slamnati šešir koji glavu čuva i sunčane naočale bez kojih ništa ne vidim. I boca vode!

Koje su vam najdraže ljetne poslastice? Bez čega vaše ljeto nema okus ljeta?

Sladoled, svježe voće i onda opet sladoled!

Morate li posebno paziti na liniju ili ste od onih sretnica koje su počastili dobri geni? Imate li neki režim prehrane i vježbanja?

Još sam uvijek u fazi u kojoj zahvaljuje­m roditeljim­a i precima na danoj mi genetici, ali i odgoju i usvojenim navikama što se prehrane tiče jer zahvaljuju­ći njima obožavam zdravu hranu, a junk ne volim. U našoj se kuhinji spravlja mnogo povrća i salata, uvijek imamo zdjelu s voćem, a, što se pića tiče – voda pobjeđuje sve. Režim

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? LETI, LETI - IVA! “S balonaškom ekipom otputovat ću u Francusku na Europsko prvenstvo u letenju balonima na vrući zrak te tradiciona­lni festival u Metzu tijekom kojeg ćemo se upisati u Guinnessov­u knjigu rekorda po najvećem broju balona na vrući zrak koji su poletjeli u isto vrijeme”
LETI, LETI - IVA! “S balonaškom ekipom otputovat ću u Francusku na Europsko prvenstvo u letenju balonima na vrući zrak te tradiciona­lni festival u Metzu tijekom kojeg ćemo se upisati u Guinnessov­u knjigu rekorda po najvećem broju balona na vrući zrak koji su poletjeli u isto vrijeme”
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia