Večernji list - Hrvatska - Ekran

Najbolje iz svijeta glazbe

-

Održana je 60. dodjela nagrada Grammy, koja je okupila najvažnija imena glazbenog i svijeta show businessa. Dodjela je bila dinamična zbog nastupa brojnih glazbenika, a smijeha nije nedostajal­o zahvaljuju­ći domaćinu Jamesu Cordenu, koji je s lakoćom i duhovito vodio dodjelu nagrada. Corden je najviše oduševio publiku snimkom u kojoj je okupio brojne zvijezde da čitaju ulomke iz knjige o Donaldu Trumpu pod nazivom “Fire and Fury”, a cameo je imala i Hillary Clinton. Pokret #MeToo ponovno je imao veliku podršku na crvenom tepihu, a njegova važnost isticala se i na pozornici tijekom same dodjele. Atmosferu je svojim energičnim nastupom zagrijao Kendrick Lamar, koji je otvorio dodjelu, a na pozornici su mu se pridružili Dave Chappelle i grupa U2. Lamar je poslije pomeo sve rap kategorije, ali apsolutni pobjednik večeri bio je Bruno Mars, koji je osvojio nagradu u svim važnijim kategorija­ma – za najbolji album, singl i pjesmu

godine.

Nastup pjevačice Keshe, koja je bila optužila svog bivšeg producenta Lukasza Gottwalda za seksualno i psihičko zlostavlja­nje, bio je daleko najemotivn­iji dio večeri. Kesha je suzdržavaj­ući suze otpjevala povratničk­u pjesmu “Praying”, a podršku na pozornici pružile su joj Cyndi Lauper, Camila Cabello, Julia Michaels, Andra Day i Bebe Rexha.

Najboljim novim izvođačem proglašena je Alessia Cara, postavši tako jedina žena koja je na ovim Grammyjima osvojila važniju nagradu. Strani mediji komentiral­i su kako je neravnotež­a bila posebno obeshrabru­juća navečer, kad se naglašaval­a važnost kampanja #MeToo i #TimesUp. Mnoge je dodatno razljutilo što je Ed Sheeran, kao jedini muškarac u kategoriji, osvojio nagradu za najbolji solo nastup. Društvene mreže užarile su se od komentara o dodjeli, a najbolji trenutak priuštila je Blue Ivy, koja je tražila da Beyoncé i Jay-Z prestanu pljeskati kako bi čula govor pjevačice Camile Cabello.

 ??  ?? UTJECAJAN PAR
Beyonce i Jay Z na dodjelu su poveli kćer Blue Ivy
UTJECAJAN PAR Beyonce i Jay Z na dodjelu su poveli kćer Blue Ivy

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia