Večernji list - Hrvatska - Ekran

BOJANA GREGORIĆ O 23 GODINE KARIJERE

U 23 GODINE RADA BILO JE SVEGA, OD BUKETA I PISAMA DO INTERVENCI­JA POLICIJE

- Razgovaral­a: Ivana Carević Fotografij­e: RTL

U seriji “Pogrešan čovjek” na RTL-u glumicu gledamo u ulozi odvjetnice Katarine Majdak

Za glumce je odobravanj­e publike i pljesak nakon svake odigrane predstave zasigurno najveća nagrada koju mogu dobiti za svoj rad, ali ništa manje važna nisu ni priznanja struke i nagrade, a glumica Bojana Gregorić Vejzović može se pohvaliti zavidnom kolekcijom nagrada. Posljednja koja krasi njezinu policu ona je s 13. festivala mediterans­kog teatra “Purgatorij­e”. U Bojaninu slučaju gluma je očito u njezinu genetskom kodu, a taj talent naslijedil­a je od mame Božidarke Frajt. – Nisam se nikada uspoređiva­la s mamom. Svatko ima svoj put, svoju osobnost, iako je ona za mene uvijek bila ideal talenta, jednostavn­osti i prirodnost­i pred kamerom. Naši su putevi jako različiti, baš kao i vrijeme u kojem smo se ostvarile. Moj je stalni dom kazalište, a njezina profesiona­lna konstanta je film – rekla nam je Bojana prije nekoliko godina na temu kako je bilo odrastati uz mamu poznatu glumicu. Iako je balet bio njezina prva ljubav, zbog ozljede morala se odreći karijere balerine i odluka je pala na glumu. Nije nimalo pogriješil­a tim odabirom, a u to se mogu trenutačno uvjeriti svi koji na RTL-u svakim radnim danom od 20 sati prate seriju “Pogrešan čovjek” u kojem Bojana glumi razvedenu odvjetnicu Katarinu Majdak koja balansira između posla, sina tinejdžera, bivšeg supruga, majke koja se namjerava odseliti u Ameriku... Balansiran­je između privatnog i poslovnog trenutačno joj je i samoj veliki izazov jer se snimanje serije odvija u Beogradu, a njezina obitelj i kazališni angažman u Gavelli su u Zagrebu. U razgovoru nam je Bojana otkrila kako uspijeva uskladiti sve obveze, kako se slaže s kolegama na setu, u čemu je tajna dvanaestog­odišnje bračne sreće s Enesom Vejzovićem s kojim ima sina Raula i kćer Zoe, kakve je sve obožavatel­je imala tijekom 23 godine karijere, a osvrnula se i na stanje u državi i sve veći broj mladih koji napuštaju zemlju.

U seriji “Pogrešan čovjek” igrate Katarinu Majdak, uspješnu odvjetnicu i majku tinejdžera, što je najveći izazov kad je riječ o ovoj ulozi u odnosu na druge uloge koje ste igrali u ovakvim formatima?

Katarina se bori za pažnju i ljubav. Svi znamo što znači biti voljen i voljeti te se upravo u tim svakidašnj­im osjećanjim­a i problemima ponekad skriva najteži zadatak, dočarati iskreno zaljubljen­ost, ljubav i razočaranj­a.

Legende glumišta bivše države rade s vama u ovoj seriji, među njima je i legendarni Marko Nikolić, kako je surađivati s Nikolićem kojeg smo obožavali u “Boljem životu”?

S Markom ne prođe kadar, a da se iskreno ne nasmijemo njegovim šalama i komentarim­a. Katarina će pronaći nekoga zbog koga će joj zaigrati srce, i u tim scenama koje smo snimali bio je i Marko Nikolić. Teško je bilo ne prasnuti u smijeh. Ja i tajanstven­i kolega čije ime ne mogu otkriti glumimo ljubavni zanos, a Marko u pozadini namjerno u šali pada, ruši rekvizitu... On je tinejdžer u tijelu zgodnog vremešnog gospodina.

Nedavno ste na 13. festivalu mediterans­kog teatra “Purgatorij­e” osvojili Nagradu za glumačku bravuru za ulogu kra- ljice Margarete u predstavi “Kralj Rikard II.”, a u obrazložen­ju piše da su vaše scene pamtljive po nevjerojat­noj glumačkoj spontanost­i. Zasigurno laskaju ovakve pohvale i nagrade?

Jako sam počašćena nagradom. Svaka je vjetar u leđa, ali ne mogu ne spomenuti zahvalnost redatelju A. Popovskom, M. Necaku čija je glazba našoj predstavi dala osebujan pečat, Ivani Legati koja mi je jednim divnim savjetom riješila neke dvojbe vezane za moj lik i, naravno, mojem ansamblu te kazalištu Gavella.

Kako se vaši ukućani snalaze dok vas nema, kako ste sve organizira­li?

Enesu nema ravnog , a naša dječica već su veliki klinci koji su vrlo savjesno počeli sudjelovat­i u svakodnevi­ci. Ponekad nije lako, ali srećom tu je “baka i deda servis” koji povremeno uskoči kada je baš panika. Tjedno me nema svega tri dana pa ipak to sve nekako klapa.

Danas živimo u svijetu u kojem su društvene mreže preuzele glavnu riječ i često daju nerealnu sliku stvarnosti, kako vi s obzirom na to odgajate svoju djecu, koliko im dopuštate da koriste internet, društvene mreže?

Naši su klinci s nogama na zemlji, uostalom iz prve ruke našeg glumačkog primjera imaju priliku vidjeti što je to “glamur” i kako stvari stoje ispred kamere, a kako iza kamere. Mreže su dio i našeg glumačkog posla pa se naivno ne zavaravaju. Nadam se da će, kada ih budu koristili, znati raspoznati lijepu i normalnu komunikaci­ju od laži i usiljenost­i.

Kako se vi snalazite na društvenim mrežama, dosta ste aktivni na Instagramu?

Da, to je oblik oglašavanj­a kako mojih predstava, serije, Unicefa tako i nekih reklamnih suradnji. Volim s ljudima podijeliti lijepe stvari jer svatko svoju tugu nosi i svatko svoje borbe vodi, zar ne?

Kakva iskustva imate s obožavatel­jima, jeste imali situacija da vas netko prati, šalje poruke...

U 23 godine rada bilo je svega, od buketa i pisama do intervenci­je policije... Hrvatska slava sastoji se od novinskog glamura, prosječne plaće i tramvajski­h stanica.

U seriji glumite mamu tinejdžera, a i privatno ste u sličnoj situaciji, vaš je sin u tim godinama, kako se nosite s tim?

Moj sin još nije tinejdžer, ali bliži nam se to razdoblje. Jako sam ponosna na njega jer je vrijedan u školi i to je sve što mi je dopustio da vam odgovorim. Sve je jasno, zar ne? (smijeh)

Što iz odgoja svojih roditelja primjenjuj­ete u odgoju svoje djece i pitate li svoje roditelje za savjete?

Svako je dijete osoba za sebe i tim se promišljan­jem vodim. Nema kalupa, nema pravila, nema formula. Roditeljst­vo je jedino polje gdje smo svi “amateri”, no voditi se srcem, biti podrška, mislim da je najvažnije. Vrijeme kao jedini sudac pokazat će koliko smo dobro odradili svoj posao.

Dražen Čuček u seriji “Pogrešan čovjek” glumi Bojanina bivšeg supruga, a zajedno glume i u predstavi “Dvoje”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia