Večernji list - Hrvatska - Ekran

PRVE LJUBAVI POZNATIH HRVATA

Sjećate li se svoje prve ljubavi? Vjerojatno da, baš kao i naše zvijezde koje su odlučili podijeliti svoje priče s nama. Da ljubav boli, pogotovo prva, uvjerili su se svi – a također im je zajednička sjeta koja izvire iz iskustava.

-

Domenica Žuvela

Bilo je to davno – krajem vrtića i početkom škole. To su one početne simpatije koje se pogledima izbjegavaj­u i negiraju apsolutno sve što se tiče te osobe. Tako je bilo u početku, a kasnije smo čak dijelili školske klupe. Zanimljivo je da smo se oboje godinama simpatizir­ali iako to nismo htjeli tada priznati. Danas kada se sretnemo, uvijek se tome smijemo.

Ćiro Blažević

Imao sam četrnaest godina i bio sam zaljubljen u časnu sestru. Bio sam ministrant i veselio sam se svakoj nedjelji kad ću ugledati njezino prelijepo lice. Kad sam smogao hrabrosti priznati joj osjećaje, rekla mi je „da će me Bog kazniti“i da „bježim da me ne vidi“. Mladog Miroslava njezine su riječi toliko pogodile da je prerezao vene, a ožiljci se vide i dandanas.

Ivana Kindl Nada Abrus

U to vrijeme sam pohađala gimnaziju

razmišljal­a o ljubavi. se u pauzi snimanja nije

On. Visok, divne figure, crnokos, plavook, šarmantan, nešto stariji, samozataja­n, moj sugrađanin s pariškom karijerom manekena. Zaljubila sam se! Otišli smo u gdje su mi u modnoj agenciji ponudili i ugovor. No odgodila sam to. U međuvremen­u započela s pripremama prijemni na Akademiji, otišao za Pariz, a ja za Zagreb. No prijateljs­tvo je ostalo i dandanas veselimo susretu.

Minea

Uvijek se s osmijehom prisjećam prve kažu da se ona nikada ne zaboravlja i zaista tako. Jedno ljeto brat i ja smo prvi put išli na bez roditelja, u Novi Vinodolski. Djed i pazili na nas, ali oni su bili puno popustljiv­iji smo ih lakše uvjeriti u sve što smo željeli tako bilo i s izlascima iz kuće. On se zvao Pamtim sve vezano uz njega, a kako kada sam imala osjećaj da ga volim najviše svijetu od trenutka kada sam ga ugledala. dana sramežljiv­ost je odradila svoje i hrabrosti ni s jedne strane za prvi korak. večer, kad je cijelo društvo bilo uz more jednostavn­o se dogodio taj prvi korak... me za ruku i držali smo se tako cijelu Otpratio me kući i tu se dogodio taj prvi poljubac. Srce mi je luđački lupalo, nisam kud bih s rukama, što napraviti, kamo gledati ali bilo je savršeno! Tu noć nisam oka sklopila, najtužniji dan je bio povratak u Zagreb. sam cijeli put i još se sjećam te “boli” me je držala danima.Tomislava sam viđala ljeta, simpatije su bile obostrane, no s godinama naravno da je svatko krenuo svojim Sjećam se 80-ih, djetinjstv­a koje je bilo bezbrižno, puno mašte i igranja. Sjećam se i prvih simpatija. Kad sam imala 10 godina, Sviđala sam se jednom Tihomiru, susjedu, bio je dobar i drag prema meni. Prvi dječji poljubac usta, ne francuski, dogodio se s njim. A onda sam ugledala Gorana. Samozatajn­og crnokosog Gorana. Počela sam se družiti s njegovom sestrom ne bih li mu bila bliže. Često sam kružila oko njegove zgrade biciklom, kad bih ga susrela, uvijek se činio sramežljiv­im. Ja sam isto bila sramežljiv­a i nisam znala kako mu dati do znanja pa sam ga često pratila. Mislim da je definitivn­o tako skužio. Ostao mi je tiha patnja jer nisam s njim uspjela zbog međusobne sramežljiv­osti postati ni prijatelj. Poslije se nikad nismo sreli. U tinejdžers­koj fazi, kao uragan srce mi je pomeo plavooki i dugokosi Oliver za kojim sam izgubila glavu. Bilo je to moje prvo tinejdžers­ko zaljubljiv­anje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia