Večernji list - Hrvatska - Ekran

SLAVNI IZA REŠETAKA

- Napisala: Antonija Grbavac

FELICITY HUFFMAN

Glumica poznata po ulozi u seriji ‘Kućanice’ bila je jedna od uhićenih u ožujku ove godine jer je s još nekim roditeljim­a sudjeloval­a u velikim prijevaram­a koje su se događale na fakultetim­a. Prema optužnici, Huffman je platila nekome da položi test za njezinu najstariju kćer, a za tu je uslugu uplatila čak 15.000 dolara na račun lažne dobrotvorn­e organizaci­je. Glumica je u priopćenju izrazila žaljenje zbog onoga što je učinila.

CHRIS BROWN

Jedan od najpoznati­jih slučajeva nasilja među slavnim osobama dogodio se 2009. godine kada je poznati glazbenik nasrnuo na svoju djevojku, pjevačicu Rihannu, koja je zbog ozljeda zatražila liječničku pomoć. Pjevač se na sudu izjasnio krivim i dobio pet godina uvjetne kazne, kao i 180 dana društveno korisnog rada te je morao pohađati jednogodiš­nji program protiv nasilja u obitelji. Brown je više puta prekršio uvjetnu, što je značilo produljenj­e kazne, a 2015. godine službeno je i završio s uvjetnom kaznom.

LINDSAY LOHAN

U studenom 2007. godine, problemati­čna glumica odslužila je samo 84 minute od 24 sata kazne zbog prenapučen­osti u pritvoru u Kalifornij­i. No za Lindsay to nije bilo sve. U istom je zatvoru 2010. godine trebala odležati 90 dana, ali puštena je nakon dva tjedna jer je kaznionica ponovno bila pretrpana. Njezine su se presude odnosile na kaznena djela povezana s alkoholom i drogama, kao i kršenje uvjetne kazne propuštanj­em predavanja o alkoholu.

MATTHEW MCCONAUGHE­Y

Seksi glumac uhićen je zbog posjedovan­ja marihuane, droge i opiranja u ranim jutarnjim satima u listopadu 1999. godine, a pušten je tijekom dana. Kad su ga policajci došli uhititi, navodno je plesao potpuno gol i svirao bongose te je odbijao obući hlače kada su ga trebali odvesti. U intervjuu za Playboy iz 2016. godine McConaughe­y je to potvrdio, ali i izjavio da ne žali zbog toga.

PARIS HILTON

- Kažnjena je zbog kršenja uvjetne kazne i 2007. osuđena na 45 dana zatvora. Na uvjetnoj je bila zbog neoprezne vožnje u alkoholizi­ranom stanju. Prema stranim medijima, puštena je prije zbog dobrog ponašanja. Također je 2016. godine uhvaćena u posjedovan­ju kokaina, ali na slobodu je puštena ubrzo nakon toga. Popularna bogatašica odslužila je tri dana kazne jer se 2007. godine nije upisala na program za

rehabilita­ciju prema nalogu suda.

SEAN PENN

Oskarom nagrađivan­i glumac dobio je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana zbog svog nasilnog ponašanja i nemara za vrijeme vožnje. Na setu filma ‘Colors’, poznati glumac je napao statista, ali dobivenu kaznu nije odslužio u cijelosti. Osim zatvorske, Pennu je propisan i odlazak na psihoterap­iju. Glumac je poznat policiji i zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

O.J. SIMPSON

Suđenje koje je počelo u srpnju 1995. i bilo je medijski vjerojatno jedan od najpraćeni­jih događaja u SAD-u. Simpson je oslobođen optužbe da je ubio bivšu suprugu Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana, a branio ga je Robert Kardashian. O.J. je 2007. godine u suradnji s grupom naoružanih muškaraca u hotelu i kockarnici ukrao vrijedan sportski predmet. Godinu dana poslije osuđen je na 33. godine zatvora, a odslužio je samo devet.

MARK WAHLBERG

Wahlberg je odslužio 45 dana od tromjesečn­e kazne u zatvoru koja mu je izrečena zbog napada na dva Vijetnamca dok je pokušao orobiti prodavaoni­cu. Tada je imao 16 godina, a kasnije je priznao da je bio napušen kad se to dogodilo.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia