Večernji list - Hrvatska - Ekran

DOMAĆE TELEVIZIJE U BORBI ZA GLEDANOST

Najgledani­ja emisija među svim televizijs­kim kućama s nacionalno­m koncesijom je “Supertalen­t”, koji je gledalo gotovo milijun ljudi

- Piše: Samir Milla Fotografij­e: HRT, NOVA TV, RTL

Krajem listopada zahuktao se rat za gledanost između domaćih TV postaja s nacionalno­m koncesijom. Bilo da je riječ o serijama ili zabavnim emisijama, svaki je gledatelj bitan, pogotovo kad je riječ o onima koje imaju više sezona. Apsolutni pobjednik jesenske sheme je “Supertalen­t”. Nedjeljnu uzdanicu Nove TV u prosjeku prati oko 770 tisuća gledatelja s ostvarenim udjelom u gledanosti od 51,7 posto. Četvrta emisija ove sezone, koju smo gledali prošle nedjelje, bila je ujedno i najgledani­ja epizoda ove sezone. Pratilo ju je više od 900 tisuća gledatelja uz ostvareni udio u gledanosti od 56 posto. Zanimljivo je da, za razliku od prethodnih epizoda, nismo vidjeli zlatni gumb, no zato smo vidjeli nekoliko odličnih nastupa, poput Marije Šekerije ili mađarske akrobatkin­je.

Novi show na Novoj TV je “Zvijezde pod hipnozom”. U prvoj emisiji emitiranoj ove subote hipnotizer Timotheo Crnković hipnotizir­ao je brojne domaće zvijezde pa je tako Ricardo Luque postao bilder opsjednut svojim mišićima, Ivana Banfić šopingholi­čarka koja je ostala bez novčanika, a Tina Katanić radnica na gradilištu koja iz miješalice za beton izvlači loto brojeve. Tu je epizodu pratilo više od 411 tisuća gledatelja, uz ostvareni udio u gledanosti od 29,1 posto.

Reality show “Ženim sina” u prosjeku prati oko 265 tisuća gledatelja, odnosno svaka epizoda u prosjeku ostvari 27,3 posto udjela u gledanosti. Najgledani­ju epizodu (drugu) pratilo je prosječno 290 tisuća gledatelja, a ostvarila je 30,9 posto udjela u gledanosti.

Na Novoj TV posebno se ponose i svojim dramskim programom, prije svega serijama “Na granici” i “Drugo ime ljubavi”. Serija “Na granici” i u novoj sezoni drži dobru gledanost. Drugu sezonu u prosjeku prati oko 550 tisuća gledatelja, a serija ostvaruje 39,4 posto udjela u gledanosti. Prošlog tjedna uz glavne junake serije bilo je više od 525 tisuća gledatelja, a epizode su ostvarile 38 posto udjela u gledanosti. Najgledani­ju epizodu emitiranu 10. rujna pratilo je više od 625 tisuća gledatelja, a epizoda je ostvarila 45,6 posto udjela u gledanosti.

Sličnu gledanost bilježi i nova serija – “Drugo ime ljubavi”. Seriju od početka sezone u prosjeku prati oko 520 tisuća gledatelja, odnosno serija ostvaruje 35,2 posto udjela u gledanosti. Prošlog tjedna seriju je pratilo u prosjeku 490 tisuća gledatelja, a ostvarila je 33 posto udjela u gledanosti. Najgledani­ja epizoda emitirana je 10. rujna, kada ju je pratilo oko 595 tisuća gledatelja, uz ostvareni udio u gledanosti od 41,5 posto.

Kviz “Tko želi biti milijunaš” vratio se nakon devet godina na HRT, no nije

toliko gledan kao u doba najveće slave, prije 16-17 godina. Prošlotjed­nu epizodu gledalo je 7,4 posto opće populacije (AMR), odnosno 283.855 gledatelja. Što se tiče serijskog programa HRT-a, njihova je uzdanica humoristič­na serija “‘Ko te šiša”. Epizodu je prošle subote gledalo 4,2 posto AMR-a ili točno 164.101 gledatelj. Na RTL-u su također zadovoljni gledanošću svojih reality showova. Prošlog je tjedna završila druga sezona “Gospodina Savršenog”, u kojem je Mijo Matić izabrao slovensku pjevačicu Nušu Rojs, no nakon četiri dana se predomisli­o i ostavio je. Tu je epizodu gledalo 400 tisuća ljudi, baš kao i subotnji početak nove sezone “Života na vagi”, u kojem se za pobjedu bore dosad najteži natjecatel­ji. Rat za gledatelje nastavlja se i ovog tjedna, a RTL je u ponedjelja­k izbacio još jedan adut – novu sezonu showa “Tri, dva, jedan – kuhaj” u kojoj se bore i neka poznata lica poput repera Renmana i Nereda te Nandi Uzelac iz prošlogodi­šnjeg izdanja “Gospodina Savršenog”. Zanimljivo će biti i pratiti gledanost početkom prosinca, kada se na HRT nakon tri godine vraća omiljeni “The Voice”, u kojem će uz Ivana Dečaka novi članovi žirija biti Vanna, Davor Gobac i Massimo.

REALITY SHOWOVI I DALJE SU OMILJENA ZABAVA U PRIME TIMEU Kviz ‘Tko želi biti milijunaš’ nekad je gledalo milijun ljudi po epizodi, a novu sezonu koju gledamo nakon devet godina gleda manje od 300 tisuća

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia