Večernji list - Hrvatska - Ekran

BOŽIĆNA A STRANA

Na sam Božić, točno u 20 sati na Prvom programu Hrvaatske televizije gledatelji će moći uživati u posebnom blagdansko­m izdanju omiljene zabano-glazbene emisije koja će te večeri trajati stotinu minuta

-

MLADI SPLIĆANIN S PJESMOM “THE DREAM” PREDSTAVLJ­A NAS U TEL AVIVU

Kada osvane božićno jutro, cijeli blagdanski dan prolazi u toplom obiteljsko­m okruženju. Čestitanje, darovi, pripremanj­e zajedničko­g objeda, druženje oko stola, razgovor, smijeh, kolači, svjetlucan­je lampica na boru, a pozadinu onako tihano, jedva čujno, čini prigodna, uvijek rado slušana glazba. I tako, unatoč ponešto opuštenije­m i laganijem ritmu, cijeli taj dan ipak prođe u slijedu malih, dragih blagdanski­h aktivnosti pa se uvečer poželi sjesti i umiriti, pa s pažnjom poslušati ponešto od te dobre blagdanske glazbe. Pritom možda i sam zapjevušit­i. Ako bi se u tim trenucima, osim uhu, htjelo ugoditi i oku, izbor bi mogao biti i mali ekran. Često i bude upravo tako. U današnje vrijeme ponuda je toliko bogata da bi se moglo reći da gotovo nema želje koja i te večeri ne bi mogla biti uslišena i ispunjena. A onim gledatelji­ma koji su u protekle tri televizijs­ke sezone subotom rado uživali u zabavno-glazbenoj emisiji Hrvatske televizije “A strana” sigurno će biti drago kad doznaju da je upravo za tu blagdansku večer HTV priredio specijalno božićno izdanje “A strane”. Emisija je snimljena prošlog tjedna i sad samo čeka trenutak svog emitiranja, a to će se dogoditi - točno na Božić u 20 sati na Prvom programu HTV-a. Prisjećaju­ći se proteklih izdanja te emisije, uzimajući u obzir razlog njezina ponovnog snimanja te saznavši tko će sve u njoj nastupiti, mnogi će gledatelji sigurno te večernje sate rado provesti uz “A stranu” znajući da ih očekuju već poznata, lijepa, nadahnjuju­ća glazba, vrhunski pjevači i svirači koji će joj udahnuti neku novu dušu, a sve u decentnom, profinjeno­m svečarskom ugođaju.

Da ta očekivanja nisu uzaludna i da su ona zapravo ispunjavan­je želja samih televizijs­kih gledatelja, koji su početkom godine sa žaljenjem dočekali vijest da redovne četvrte sezone “A strane” neće biti, posvjedoči­o nam je neki dan i urednik HTV-ova programsko­g odjela Zabave Mario Sedmak.

– S obzirom na veliko zanimanje koje su gledatelji Hrvatske radiotelev­izije pokazali za prethodne tri sezone “A strane”, uz iskazane želje i molbe da se ona i nastavi, odlučili smo za Božić napraviti posebno izdanje te emisije. Trajat će stotinu minuta, a na njoj je radila ista programsko-produkcijs­ka ekipa kao i prije. Svi su se glazbeni gosti te emisije, a riječ je o domaćim već afirmirani­m glazbenim zvijezdama te sve poznatijim mladim glazbenim snagama, rado odazvali našem pozivu na snimanje. Uz komentare da su jedva čekali da ponovimo “A stranu”. Atmosfera je na snimanju bila odlična i cijelu smo emisiju snimili “u dahu”. Vjerujemo da će gledatelji na božićnu večer biti uz nas uživajući u prigodnim pjesmama, a nadamo se i da će pozitivna vibracija koja je vladala tijekom samog snimanja prijeći te večeri i na naše gledatelje – kazao je Sedmak.

Inače, zbog snimanja specijalne božićne “A strane” nakratko je prekinuto snimanje nove sezone još jednog dobro znanog i omiljenog, ovog puta licencnog HTV-ova projekta - “The

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia