Večernji list - Hrvatska - Ekran

TATA MI JE GOVORIO DA NA POZORNICI NIKADA NE SMIJEM GLEDATI NA SAT I DA JE NAJSKUPLJA SUBOTA ONA KOJU PROVEDEM KOD KUĆE

-

da je to kao voziti bicikl.

Jeste li hipohondar, plaše li vas ovakve situacije u kojima smo se našli, a koje smo dosad uglavnom gledali samo na filmovima?

Hipohondar sam jer sam Djevica u horoskopu i ništa nemam od te Djevice osim što sam točna i organizira­na, a inače sam cijela Vaga. Svaki dan sam si mjerila temperatur­u i bila uvjerena da imam koronu jer mi je baš vruće. Doktoru idem non-stop jer stalno imam fobije od bolesti. Ne zamaram ljude s tim, ali odem na pregled da bih mirno mogla spavati.

Ekipa showa “Tvoje lice zvuči poznato” vratila se na snimanje, ove sezone gledamo vas kao voditeljic­u i za ovaj posao stižu vam samo pohvale, koliko se pripremate za emisiju i što je bilo najteže na početku?

To je ozbiljna priča i moj kalendar bio je toliko popunjen, osobito ovaj svibanj i lipanj, da sam im rekla da mi ne pada na pamet da budem voditeljic­a jer ne postoji termin kad bih mogla snimati. Produkcija vam može biti dosta uvjerljiva pa su me uvjerili da ja to mogu i pristala sam. Ne mogu ni opisati koliko sam Bogu zahvaljiva­la kad su, u trenutku dok nije bilo posla zbog korone, s Nove nazvali da se vraćamo snimanjima. Ima jako puno teksta i imam svojevrsni trening svaki dan, a sva sreća da mi ide dobro jer bih poludjela da uz toliko učenja još budem i loša. Frano Ridjan genijalan je kao suvoditelj i ne mogu dočekati jesen da to svi gledate.

Jeste možda dobili neku poruku od iskusnih voditeljic­a za dobro odrađen posao, jesu vam udijelile pokoji savjet?

Dobila sam puno poruka i to me dirnulo. Moram naglasiti da je većina voditeljic­a koje su mi se javile s konkurents­kih televizija i nije im bio problem pohvaliti me javno. To je bio vjetar u leđa i ta doza ljudskosti nedostaje nam u današnje vrijeme.

Vaš tempo je 300 na sat, pomislite li ikada da je vrijeme da usporite i dogodi li se da vam je svega dosta?

Već 20 godina živim s koferom u ruci i već mi je milijun puta došlo da kažem da ne mogu više tako, ali, eto, dobila sam prisilnu karantenu i mogu reći da nisam tip za to. Bolje funkcionir­am u svom stresu i kaosu, na svojim putovanjim­a i u klasičnom pitanju – a kako ću pobogu ovo danas stići?

Vaš otac bio je dobro poznato ime u glazbenom svijetu, koji savjet vam je dao kad ste počinjali karijeru i držite li se toga i dalje?

U našem su stanu svaki dan bili pjevači i živjela sam s tim poslom, ne znajući da ću biti pjevačica jednog dana. Upijala sam pasivno sve što su oni radili, ne znajući da će mi to jednog dana dobro doći. Taj radoholiča­rski dio pokupila sam od tate, uvijek možemo više i bolje. Vizualnom je tata jako pridavao pažnju, a danas to prepoznaje­m u sebi. Tata je uvijek govorio da na pozornici ne smijem gledati na sat i da, ako je dobra zabava, produljim svirku te da je najskuplja subota ona koju provedeš kod kuće. Sjetila sam se i neki dan kako mi je govorio da sve što radiš, moraš raditi maestralno jer si na kraju dana ili pukovnik ili pokojnik.

Koje karakterne crte dijelite sa suprugom, a u čemu ste potpuno različiti?

Kao da sam karakterno našla svog brata jer imamo isti smisao života, mi bismo stalno da je lijepo. Sve rješavamo razgovorom i ima tema u kojima se ne slažemo, ali protiv svađa smo i nikad se nismo posvađali. Toliko smo slični da je to zastrašuju­će i oboje toliko držimo do imidža da nikada ne bismo potpisali nešto što ne smatramo vrhunskim.

Ova karantena mnoge je brakove dovela do krize i čestih nesuglasic­a, kako je utjecala na vaš brak, je li vas još više zbližila sa suprugom?

Nama je u karanteni bio maturalac, nismo se razdvajali ni sekunde. Još smo se više zbližili jer smo bili toliko zajedno.

Vaši kolege ne skrivaju kako je situacija s koronom utjecala na njihove financije i mnogi su zatražili pomoć države, kako je ovo utjecalo na vaše poslovanje?

Nitko nije radio tri mjeseca i nije bilo prihoda. Sigurno je nekima bilo teže, nekima lakše. Nisam tražila nikakvu pomoć jer nakon 20 godina karijere nisam se osjetila ugroženo kad je o tome riječ. Majushka web-shop je “ubijao”, imam angažman na televiziji i nisam bila besposlena.

Pjevačica, članica žirija, voditeljic­a, poduzetnic­a, što je sljedeće na listi želja Maje Šuput, koju ulogu si priželjkuj­ete?

Samo je jedna stvar preostala – gluma. Bilo je ponuda, ali nije bilo vremena, vidjet ćemo...

Nedavno ste proslavili i prvu godišnjicu braka, čime vas je suprug iznenadio?

Odmah ujutro iznenadio me golemim buketom bijelih ruža kakve smo imali na vjenčanju i imala sam dojam kao da sam u botaničkom vrtu, a ostala iznenađenj­a zadržala bih za sebe.

 ??  ?? U showu “Tvoje lice zvuči poznato” bila ja i članica žirija
U showu “Tvoje lice zvuči poznato” bila ja i članica žirija
 ??  ?? Brojne iskusne voditeljic­e s konkurents­kih televizija pohvalile su Maju
Brojne iskusne voditeljic­e s konkurents­kih televizija pohvalile su Maju
 ??  ?? Pjevačica, poduzetnic­a, članica žirija, a sada i voditeljic­a showa “TLZP” kaže da se još nije okušala jedino u glumi
Pjevačica, poduzetnic­a, članica žirija, a sada i voditeljic­a showa “TLZP” kaže da se još nije okušala jedino u glumi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia