Večernji list - Hrvatska - Ekran

KUD PUKLO DA PUKLO

-

EPIZODA 45

Ljubo predaje Nediljku svoju policijsku postaju. Oprašta se sa svim mještanima i teška srca napušta Oštrovac. Marko i Višnja se pomire i obnavljaju vjenčane zavjete. Nediljko uhićuje Damira Katarinino­m krivnjom. Selo diže bunu i staje u zaštitu Damira, kojeg Nediljko želi odvesti u postaju u Gospić. Sveto sklapa nagodbu s Katarinom – u zamjenu za Julijin broj, on će dopustiti Došenima da kupuju u dućanu. Ipak poklekne pred Milkinim napadom i povuče riječ. Milka u dućan dovodi malog Zokija s vodenim kozicama i saznaje da ih Katarina još nije preboljela. Šalje malog kod Došena. S njim se čitavo vrijeme bezbrižno igraju Krešo i Tomislav (Krešo uspije i ozlijediti koljeno u igri), da bi naposljetk­u užasnuti saznali od Katarine za Zokijevu bolest i Milkin plan.

EPIZODA 46

Barbara se vraća u Oštrovac. Željna je osvete. Katarina pred odborom konfrontir­a Milku jer je poslala Zokija da ih zarazi kozicama. Šokiran okrutnošću i bešćutnošć­u, Mile motivira Svetu da je zajednički spriječe. Uto se iz toplica vraća preporođen­a Barbara, šokira ih ljubaznošć­u i lažnom spremnošću na zakapanje ratnih sjekira. Politika je više ne zanima! Svetu Barbara pridobije bez problema pa ga okrene protiv Mile.

EPIZODA 47

Sveto je odustao od života. Barbara ga dolazi posjetiti u bolnicu, ali mu ipak nema hrabrosti reći da je ona zvala poreznu. Izjeda je grižnja savjesti. Katarina i Mirko lijepo se slažu, no zatekne ih Milka koja je sigurna da su oni postali ljubavnici. Ovo misli i ostatak sela, koji podbada Mirka. Milka zove don Antu da razgovara s Mirkom, što don Ante i čini i tako još više gura Mirka preko ruba. Nakon što mu se nitko ne pojavi na večernjoj misi, Katarina odluči otići iz župnog ureda jer ne želi dalje Mirku komplicira­ti život.

EPIZODA 48

Stipe laže Nediljku mu da ima snimljen dokaz njegova preljubniš­tva i traži od njega da privede don Antu zbog krivolova vepra. Mile po naređenju velečasnog Mirka vodi Katu k sebi na doručak. U kući dolazi do prave pomutnje. Katarina se nađe za istim stolom s Gogom koja je tu noć prespavala s Damirom. Katarina je ljubomorna i Damir uživa u nastaloj situaciji. Sveto saznaje da je selo za njega otkupilo dug i još je u gorem stanju nakon toga. Pada u depresiju i izjavljuje da se nikad neće vratiti u selo. Snježana se brine za Tomislava.

EPIZODA 49

Stipe laže Nediljku mu da ima snimljen dokaz njegova preljubniš­tva i traži od njega da privede don Antu zbog krivolova vepra. Mile po naređenju velečasnog Mirka vodi Katu k sebi na doručak. U kući dolazi do prave pomutnje. Katarina se nađe za istim stolom s Gogom koja je tu noć prespavala s Damirom. Katarina je ljubomorna i Damir uživa u nastaloj situaciji. Sveto saznaje da je selo za njega otkupilo dug i još je u gorem stanju nakon toga. Pada u depresiju i izjavljuje da se nikad neće vratiti.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia