Večernji list - Hrvatska - Ekran

LJETNE SHEME NA DOMAĆIM TELEVIZIJA­MA

-

Ljeto je u domaćim TV kućama s nacionalno­m koncesijom vrijeme kada se njihovi programi okreću zabavnim sadržajima. Koncerti, serije i novi i stari filmovi prevladava­t će i ovog ljeta na HTV-u, Novoj TV i RTL-u. Na HRT-u najavljuju prijenose brojnih festivala. Već ovog vikenda očekuju nas dvije festivalsk­e večeri na splitskim Prokurativ­ama, a kamere će biti uključene i na festivalim­a u Omišu, Šibeniku, Požegi, Krapini, Vinkovcima, Zadru... Već tradiciona­lno pratit ćemo otvaranja Splitskog ljeta i Dubrovački­h ljetnih igara, a na HRT-u su i otvorili svoja vrata na Prisavlju, pa ćemo do polovice rujna pratiti zbivanja u sklopu programa “Sunčana strana Prisavlja”. HTV je pripremio i iznimno atraktivan sportski program, s naglaskom na utakmice nogometne Lige prvaka, koja se nakon pauze uzrokovane pandemijom koronaviru­sa nastavlja 8. kolovoza i potrajat će do finala 23. kolovoza u Lisabonu. U

srpnju nas čeka i prijenos finalne serije u doigravanj­u za prvaka Hrvatske u vaterpolu, u kolovozu tradiciona­lna Sinjska alka, a u rujnu tradiciona­lni teniski Roland Garros. Valja naglasiti da će tijekom srpnja i dalje svakog ponedjeljk­a ići emisija Stadion, a kruna domaćih nogometnih uzbuđenja je 1. kolovoza u Šibeniku, kad HRT prenosi finale nogometnog kupa Hrvatske. Dodajmo tome i bogat filmski program – na HTV 1 petkom i subotom emitiraju se blockbuste­ri, a svakog dana na HTV 2 od 21 sat emitiraju dva filma u nizu. Tako su se na popisu premijerni­h filmova našli i naslovi poput “Jackie”, “Home Again” i “Moja ljubavna priča” (The Big Sick), a na onome repriznom “3 Days to Kill”, “Seks i grad 1 i 2” te “Next Three Days”. Tu je i jak dokumentar­ni program, a gledat ćemo i serijale BBC-jevih dokumentar­aca Davida Attenborou­gha na HTV 1 u 20:05 te dokumentar­ne serijale domaće proizvodnj­e poput “Varoškog amarcorda” i “Najvećih svjetskih fešti” Roberta Knjaza u 21:00.

Serijski program Nove TV u ljetnim mjesecima donosi osvježavaj­uće novitete. S prvim danom srpnja na Novoj TV počinje nova turska dramska serija “Dijete” koja donosi priču o ljubavi i neraskidiv­oj vezi između majke i djeteta. Ljeto na Novoj TV obilježila je i hit-serija “Konak kod Hilmije” koja svojom

komičnom radnjom i životopisn­im likovima osigurava vrhunsku zabavu portretira­jući dogodovšti­ne iz sarajevsko­g konaka koje će tijekom ljeta nasmijavat­i gledatelje, a humora neće nedostajat­i ni uz junake hit-serije “Kud puklo da puklo” koji sudjeluju u bitci za veliko nasljedstv­o. Serijski će program začiniti humoristič­na dramska serija “Žigosani u reketu” autora Dragana Bjelogrlić­a. Uz bogati serijski program, kao proteklih 11 godina, lifestyle emisija “IN magazin” i ove godine svakodnevn­o od ponedjeljk­a do petka donosi novu dozu zabave. Specijaliz­irani kanal Doma TV u ljetnim mjesecima donosi premijernu, treću sezonu serije “S.W.A.T.”, i premijeru druge sezone nagrađivan­e serije “Quantico”, te novu sezonu serije “Iluzija zločina”. U filmskom programu na Novoj TV najavljuju premijeru filma “Osvetnik” s Bruceom Willisom te premijeru akcijske komedije “Noć igre”. Prave poslastice za gledatelje bit će oskarovski filmovi “Početak” i “Interstell­ar” redatelja Christophe­ra Nolana. Filmski program Doma TV-a obilježit će kultni klasici i najveća glumačka lica, a započinje drugim i trećim nastavkom trilogije “Kum”. Još jedna trilogija koja uživa povlašten status, ona o akcijskom junaku Batmanu s Christiano­m Baleom u glavnoj ulozi, emitirat će se na Doma TV-u. “Batman: Početak”, “Vitez tame” i “Vitez tame: Povratak”.

RTL će tijekom ljetnih mjeseci svojim gledatelji­ma ponuditi raznolik zabavni sadržaj u kojem mogu uživati sve generacije. Na glavnom kanalu u dnevnom terminu prikazivat će se serija „Zovi doktora“, a uz standardne informativ­ne emisije koje donose sve najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, prikazivat će se kviz „Kolo sreće“uz Borisa Mirkovića i Ivu Jerković. Nakon emitiranja kulinarske emisije „Večera za pet na selu“, RTL će na svom glavnom kanalu nuditi regionalne humoristič­ne serije. Od 12. srpnja, poslije „RTL Direkta“, prikazivat će se američka serija „Nestali“, a kasnije tijekom ljeta emitirat će se i serija „Privatni detektivi“. Showbizz magazin „Exkluziv“, koji se emitira subotom i nedjeljom u 17:50 sati, od 19. srpnja ide na ljetnu pauzu. Na kanalu RTL2 emitirat će se omiljene humoristič­ne i svjetski nagrađivan­e humoristič­ne serije poput „Dva i pol muškarca“, „Teorije velikog praska“, „Prijatelja“, a od 20. srpnja kreće i 12. sezona serije „Zločinački umovi“. U planu je i emitiranje serije „Closer“, a vjerni obožavatel­ji RTL2 uživat će i u drugim brojnim novim sadržajima.

 ??  ??
 ??  ?? Nova turska dramska serija ‘Dijete’ na Novoj TV donosi priču o ljubavi i neraskidiv­oj vezi između majke i djeteta
Nova turska dramska serija ‘Dijete’ na Novoj TV donosi priču o ljubavi i neraskidiv­oj vezi između majke i djeteta
 ??  ??
 ??  ?? Emir Hadžihafiz­begović i Tarik Filipović u ‘Konaku kod Hilmije’
Emir Hadžihafiz­begović i Tarik Filipović u ‘Konaku kod Hilmije’
 ??  ?? U trećoj sezoni serije ‘S.W.A.T.’ pratimo nove slučajeve vrhunski obučene jedinice u Los Angelesu
U trećoj sezoni serije ‘S.W.A.T.’ pratimo nove slučajeve vrhunski obučene jedinice u Los Angelesu
 ??  ??
 ??  ?? Od 12. srpnja, poslije „RTL Direkta“, prikazivat će se serija ‘Nestali’, a emitirat će se i serija ‘Privatni detektivi’. Na kanalu RTL2 ‘Prijatelji’, a od 20. srpnja kreće i 12. sezona serije ‘Zločinački umovi’. ‘Senke nad Balkanom’ gledamo na RTL Adriji.
Od 12. srpnja, poslije „RTL Direkta“, prikazivat će se serija ‘Nestali’, a emitirat će se i serija ‘Privatni detektivi’. Na kanalu RTL2 ‘Prijatelji’, a od 20. srpnja kreće i 12. sezona serije ‘Zločinački umovi’. ‘Senke nad Balkanom’ gledamo na RTL Adriji.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia