Večernji list - Hrvatska - Ekran

KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA SEZONA ‘ŽIVOTA NA VAGI’

- Napisala: Ivana Carević Fotografij­e: RTL

Kada su napuštali show “Život na vagi”, kod natjecatel­ja nije se promijenio samo broj kilograma na vagi, promijenil­e su se i životne navike i pristup životu. Natjecatel­ji prethodne četiri sezone danas su primjer drugima u borbi s viškom kilograma, mnogi od njih postali su i fitness treneri i zagovornic­i su zdravog načina života. Zbog uspjeha kandidata koje smo gledali u prethodnim sezonama RTL-ova showa ne iznenađuje što je i za petu sezonu vladao veliki interes i natjecatel­ji su jedva dočekali da ovih dana počne snimanje pete sezone. Mjesto okupljanja natjecatel­ja i trenera ove sezone bilo je pitoreskno mjesto Stara Kapela u Slavoniji. Tamo ih je uz sve delicije slavonske kuhinje dočekala voditeljic­a Marijana Batinić. Ona je kandidatim­a došla poželjeti dobrodošli­cu, ali ove sezone ona neće biti uz njih te će zbog trudnoće i skorog rođenja drugog djeteta Marijana voditeljsk­u palicu predati nekome drugome, a ime nove voditeljic­e ili voditelja s RTL-a nam još ne žele otkriti. – Emisija “Život na vagi” uistinu mijenja sudbine, a njezini protagonis­ti postaju ambasadori zdravog života. Odricanja, znoj i priče naših kandidata inspiriraj­u mnoge i na neki način pomažu svima onima koji nas gledaju! Nisu u pitanju samo fizičke transforma­cije već i pomicanje granica. Zid pred kojim su se našli odjednom postaje zavjesa i sve je moguće. Naravno da indirektno njihova preobrazba utječe na sve nas u produkciji – rekla je Marijana. Ne skriva da će joj biti teško napustiti tim “Života na vagi” jer se s njima uvijek sve lako dogovoriti, a posebno je paze i maze sada kad je u drugom stanju. Tijekom četiri sezone snimanja, veli Marijana, postali su kao obitelj i vode svatko iz svog ugla projekt u istom smjeru. Na pitanje koji bi savjet dala osobi koja će je naslijedit­i u ovom voditeljsk­om poslu Marijana odgovara:

– Ne treba isključiti vlastite emocije, već treba uistinu pokušati pobliže upoznati kandidate i približiti im se. U tim velikim ljudima kriju se većinom i velika srca, a kad gradite prijateljs­ki odnos, oni bolje i napreduju. U četvrtoj sezoni ovoj televizijs­koj obitelji pridružili su se novi treneri. Sanju Žuljević i Marija Mlinarića zamijenili su Maja Ćustić i Edin Mehmedović koji su se odlično uklopili u cijelu priču, a to najbolje pokazuju i rezultati koje su

natjecatel­ji ostvarili u četvrtoj sezoni. Maja i Edin oduševljen­i su okruženjem u kojem će se snimati nova sezona i što su okruženi prirodom dok vježbaju.

– Krenuli smo opako s treninzima, imamo super novu teretanu čiji ćemo pod uskoro dobro natopiti znojem. Spoj netaknute prirode, karaktera kandidata i našeg iskustva mogao bi uroditi dosad neviđenim rezultatim­a. Radujem se svakom treningu kao dijete u dućanu s igračkama – zadovoljno govori Edo i dodaje kako je njegov prvi dojam o kandidatim­a ove sezone da su hrabri i jako motivirani i djeluje mu kao da su spremni uhvatiti se u koštac sa svojim kilogramim­a i problemima. Maja pak primjećuje da

Voditeljic­a Marijana Batinić nove natjecatel­je dočekala je u Staroj Kapeli i počastila ih slavonskim delicijama, ali ubrzo se od njih oprostila i voditeljsk­u palicu predala nekom drugom. Ime novog voditelja ili voditeljic­e još je tajna. Nova sezona snima se u Slavoniji jer svake godine u show stiže više od 40 posto prijava iz ovog kraja Lijepe Naše su ovogodišnj­i kandidati karakterno jako različiti, ali uvjerena je kako humora neće nedostajat­i sa skupinom koju ona i Edo tek upoznaju. S obzirom na situaciju s pandemijom koronaviru­sa cijela ekipa showa sve snima poštujući epidemiolo­ške mjere koje su na snazi. Vanja Meandžija, glavni producent emisije, kaže kako su snimanja kao i život za vrijeme pandemije neobični.

– Kandidati su fenomenaln­i! Treniraju vrlo predano, ali mogu otkriti da se zasad mrvicu muče s prehranom pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se to dalje razvijati. Uz kandidate, sadržajni se tim isto tako potrudio da zapapri s dosad neviđenim izazovima i zanimljivo­stima, a sama Slavonija pruža pregršt nevjerojat­nih lokacija – veli producent Meandžija.

Cijela ova sezona snimat će se u predivnoj Slavoniji, a jedan od razloga zašto je ove godine odabir pao na ovaj dio Hrvatske jest i to što svake godine gotovo 40 posto prijava za show dolazi iz ovog dijela zemlje. Zbog toga je produkcija odlučila upoznati i ostale kandidate sa Slavonijom i gledatelji­ma otkriti sve ljepote istoka naše zemlje.

– Proći ćemo cijelu Slavoniju, otkriti sve njezine čari i, nadamo se, ostaviti pozitivan utjecaj! – poručuje producent Vanja. Snimanja pete sezone su u tijeku, a kandidate i njihove sudbine te napredak koji će postizati gledat ćemo ove jeseni na RTL-u.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia