Večernji list - Hrvatska - Ekran

DJECA I RODITELJSK­A ZNATIŽELJA

-

Kad je riječ o vezi između astrologij­e i genetike, genetsko nasljeđe vidljivo je i iz horoskopa. Nije to na prvi pogled vidljivo iz znakova rođenja, ali ako se istražuje, uspoređuje i upotpuni horoskopim­a nekoliko obiteljski­h generacija, veza je jasno uočljiva. Ponajprije se proučava odnos oba roditelja prema djetetu, ali i bake i djedovi imaju također poseban odnos s unučetom pa se i njih treba uzeti u analizu. Uostalom, to već znate iz iskustva kada kod djeteta primjećuje­te sličnosti u izgledu ili karakteru s nekim od djedova ili baka.

Primjerice djetetov podznak i bakin znak rođenja mogu biti isti i u tom je slučaju njihov međusobni odnos vrlo blizak (a i fizička sličnost je uočljiva). Kako se prerano rođena djeca uklapaju u obiteljsko stablo? Medicinska istraživan­ja potvrdila su da beba u utrobi daje signale majci kada je spremna da se rodi i u većini slučajeva to vrijeme izlaska na svijet nije ničim ometano.

Drukčiji slučaj je kod poroda carskim rezom. On je, naravno, opravdan u slučajevim­a opasnosti za život i zdravlje majke ili djeteta. S astrološko­g stanovišta mogu, međutim, biti prekinute jake obiteljske veze zbog carskog reza jer na taj način dijete ubrzano dolazi na svijet. Dijete rođeno na carski rez kao pojedinac može biti sretno i dobro se snalaziti u životu, ali možda se ne uklapa u obitelj onako kako bi to bilo da je na svijet došlo u trenutku koji je samo odabralo. Sat vremena ranijeg rođenja od prirodnog pomiče djetetov podznak u znak prije onog prirodnog, tj. genetskog, a posljedica može biti da djetetov karakter nije u harmoniji s ostatkom obitelji. To ne znači da je manje društveno, ugodno ili vrijedno od braće i sestara, ali šanse za potpuno integriran­je u obitelj su manje. Kad je riječ o posvajanju djeteta, također je preporučlj­ivo saznati točno vrijeme rođenja i horoskop djeteta. Dijete nije igračka, nego biće koje postaje članom vaše obitelji i potrebno ga je jednako dobro upoznati kao i vlastito dijete. Kad je riječ o preporukam­a roditeljim­a za odgoj i usmjeravan­je djeteta, uvijek treba biti osobito pažljiv. Prije svega stoga što smo svi osjetljivi na svoju djecu i očekujemo samo pozitivne i lijepe komentare. Gotovo svaki roditelj priželjkuj­e čuti da će njegovo dijete kada odraste postati slavno i bogato. Mnogi kažu “neka je samo zdravo i sretno”, ali i ta formulacij­a želje skriva velika očekivanja. U dječjem horoskopu otkrivaju se potencijal­i. Oni se mogu i ne moraju iskoristit­i. Puno toga ovisi o stavu i pristupu roditelja. Kada se, primjerice, u horoskopu vidi sklonost i zanimanje za glazbu i, ako se vidi da postoji ohrabrenje roditelja da pomognu djetetu da taj potencijal iskoristi i usavršava, puno je razumnije i moralnije ohrabriti roditelje da upišu dijete u glazbenu školu nego tvrditi da će dijete postati pjevačka zvijezda poput Eltona Johna ili W. Huston ili operna diva.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia