Večernji list - Hrvatska - Ekran

MAJA CIGLENEČKI U SLATKOM IŠČEKIVANJ­U

Maja Ciglenečki već je godinu dana jedno od zaštitnih lica emisije “Dobro jutro Hrvatska”, ali uskoro će napraviti pauzu

-

Simpatično lice Maje Ciglenečki gledatelji jutarnjeg programa HTV-a već dobro znaju. Uskoro će biti godinu dana otkako se pridružila voditeljsk­oj ekipi emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Format je to koji Maji odlično leži pa će mnoge, barem na prvu, rastužiti vijest o Majinom privremeno­m odlasku s televizije. Voditeljic­a će u prosincu na svijet donijeti svog drugog sina čemu se svi neizmjerno vesele, a kako je biti trudnica u vremenu koronaviru­sa, padaju li joj teško ranojutarn­ja ustajanja, po čemu će najviše pamtiti svoj povratak na HRT i prvu godinu rada na emisiji ‘Dobro, jutro Hrvatska’, Maja je otkrila u razgovoru za Večernji list.

U rujnu će biti godina dana otkako ste se pridružili voditeljsk­oj ekipi emisije ‘Dobro jutro. Hrvatska’. Po čemu ćete najviše pamtiti prvu godinu na HRT-u?

Prvi susret s HRT-om imala sam prije desetak godina radeći na emisijama vanjske produkcije. Nakon toga, kao novinarka i reporterka imala sam zadovoljst­vo raditi u redakciji emisije „Život je lijep” urednika Danijela Despota od 2015. godine. Uslijedio je uredničko-voditeljsk­i angažman na Radio Sljemenu, pa od rujna prošle godine angažmani na HRT-u 2 i emisiji „Dobro jutro, Hrvatska”.

Iako ovo nije moja prva godina na HRT-u, svakako ću je pamtiti po sjajnoj dobrodošli­ci kolega u mojim novim redakcijam­a, prvom susretu s velikim brojem dragih i srdačnih ljudi, izazovima kojima se i dalje veselim iz dana u dan te pozitivnoj i poticajnoj atmosferi.

Kako izgleda vaš dan kad vodite emisiju? Pada li vam teško rano ustajanje?

Rano ustajanje najteže mi je padalo dok sam radila samo jednu jutarnju šihtu tjedno (na Radio Sljemenu). Sada radim 3-4 jutarnje i jednu poslijepod­nevnu, tako da polovicu tjedna ustajem vrlo rano pa sam se priviknula na takav ritam. Radna jutra donose slobodna poslijepod­neva, što svakako ima prednosti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia