Večernji list - Hrvatska - Ekran

Splitska umjetnica Olja postaje vještica u serijalu na RTL Playu DORA ĆE SE PONOVNO ODRŽATI U OPATIJI, ALI UZ BROJNE NOVOSTI

-

Ovaj je tjedan objavljen i otvoren natječaj za Doru 2021., koji u odnosu na lanjski donosi nekoliko promjena. Većina od njih uvjetovana je pandemijom koronaviru­sa. Najvažnija je promjena da će se na Dori natjecati 14, a ne 16 pjesama. Biraju se i dalje četiri rezerve, ali te rezerve bit će aktualne do odlaska u Opatiju. Nakon toga, bude li odustajanj­a, zamjena neće biti. Nadalje, na pozornici može biti najviše pet osoba (ne šest kao dosad), a svi prateći vokali moraju biti na matrici jer se ne izvode uživo. To je pravilo koje je kao mogućnost iznimno za 2021. dopustio Eurosong, a HRT je odlučio da to bude obveza. Promjene koje nisu uvjetovane trenutačno­m epidemiolo­škom situacijom: dopušta se pjevanje na bilo kojem europskom jeziku (pravila su dosad uz hrvatski dopuštala samo engleski, talijanski, njemački i francuski), a matrica se za izvođenje na Dori predaje u tzv. stemovima (dijelovima) te se miksa na samoj izvedbi. Tako se već godinama radi na izboru za Pjesmu Eurovizije, pa se i na Dori slijede svjetski standardi u tom pogledu. Na natječaj se mogu prijaviti svi, izvođači moraju biti državljani Republike Hrvatske i ne smiju biti mlađi od 16 godina. Prijavljuj­e se potpuno gotova pjesma s originalni­m izvođačem. Natječaj je otvoren do 10. prosinca.

– Cilj nam je natječaj pomaknuti na početak listopada do početka studenoga, kako bismo osigurali izvođačima i sebi dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu. Prvi je korak, prema tome, ove godine već napravljen. Vjerujem da će se glazbenici odazvati u velikom broju i da će Dora 2021. biti kvalitetna i zanimljiva – rekla je urednica Uršula Tolj.

Osebujnu splitsku umjetnicu gledatelji su već imali prilike upoznati u RTL-ovu kulinarsko­m showu ‘Večera za 5 na selu’, a sad će uoči Noći vještica pripremati čarobne napitke pod novim imenom – Olja Vičbič! Specijal zvan ‘Noć vještica by Olja Vičbič’ na RTL Playu prati vješticu Olju koja, vozeći se na svojoj modernoj metli – usisivaču, obilazi splitske ulice te prepričava zanimljivu legendu o vještici s Peristila.

 ??  ?? Damir Kedžo ove je godine slavio na Dori s pjesmom “Divlji vjetre”, no zbog pandemije koronaviru­sa nije nas predstavlj­ao u Nizozemsko­j. Novu priliku imat će u ožujku iduće godine, kada je na rasporedu nova Dora u Opatiji.
Damir Kedžo ove je godine slavio na Dori s pjesmom “Divlji vjetre”, no zbog pandemije koronaviru­sa nije nas predstavlj­ao u Nizozemsko­j. Novu priliku imat će u ožujku iduće godine, kada je na rasporedu nova Dora u Opatiji.
 ??  ?? Olji će u pripremi napitaka asistirati Bubimir, ali i veliki piton koji je otkrio veliki čarobni sastojak
Olji će u pripremi napitaka asistirati Bubimir, ali i veliki piton koji je otkrio veliki čarobni sastojak
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia