Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Tia Miljanović

Riječanka se široj publici predstavil­a kao debitantic­a lani na Dori, a potom ove godine i na Zagrebačko­m festivalu s pjesmom “Ta” za koju je sada objavila i spot

-

Tia Miljanović pripadnica je novog glazbenog vala i ime od kojeg se u glazbenom svijetu puno očekuje. Autentična i svoja 19-godišnja Riječanka sa zagrebačko­m adresom na scenu je zakoračila prije godinu dana, široj se publici kao debitantic­a predstavil­a na prošlogodi­šnjoj Dori, a potom ove godine i na Zagrebačko­m festivalu s pjesmom “Ta”. Ovih dana svjetlo dana napokon je ugledao i spot za taj ljetni singl, a na njegov je izlazak, kaže mlada glazbenica, dugo čekala.

- Dugo smo pripremali izlazak jer smo čekali savršen tajming. Smatrali smo da je Zagrebački festival odličan za predstavlj­anje same pjesme. Očekivala sam da će reakcija publike biti dobra zato što je pjesma ljubavna i plesna te se uklapa u ljetno vrijeme - kaže Tia. Spot je sniman u njezinoj rodnoj Rijeci, i to na nekoliko lokacija, od Kostrene do Opatije, a društvo u spotu pravi joj model Stjepan Škara.

- Na snimanju smo se stvarno zabavljali, bila je opuštena atmosfera te su upravo i zbog toga nastale “spontane” scene. Bila je pozitivna energija, što mislim da se može uočiti i u spotu. Željela sam ispričati realnu i simple priču u kojoj se svatko može pronaći, a vizuali i lokacije su se savršeno uklopili u cijelu ljetnu priču. Bilo mi je ugodno snimati sa Stjepanom jer ga dugo znam. Imala sam priliku raditi s ljudima koji su se stvarno potrudili ostvariti moje ideje. Voljela bih da ljudi uz moju pjesmu provedu najljepše ljeto jer smo postavili dobar start - ističe Tia koju mnogi glazbeni znalci često uspoređuju s velikim svjetskim zvijezdama poput američke pjevačice H.E.R., osvajačice Grammyja i Oscara, za kojom je poludio glazbeni svijet.

- Usporedba s takvim glazbenici­ma velik mi je kompliment. Motivira me i podsjeća na prvobitnu želju ulaska u ovaj kreativan svijet, a cilj mi je naravno stvoriti vlastiti izričaj i glazbeni identitet. Smatram da sam na dobrom putu - napominje Tia, koja svoje uzore vidi u izvođačima kao što su Kehlani, H.E.R, Jorja Smith, Snoh Aalegra... - Velik utjecaj na mene je također imala Lauryn Hill, nju sam odmalena slušala. Ljubitelj sam i elektronič­ke glazbe, pretežito vocal housea - dodaje pjevačica.

Iako cijela njezina obitelj obožava glazbu, Tia je prva koja se odlučila u tome i profesiona­lno okušati.

- Imam dosta muzikalnu obitelj, no nitko se glazbom nije bavio profesiona­lno. Tata je jedini sa svojim bendom imao izlet u punk-rock vode 90-ih godina - kaže Tia koja je nedavno upisala i studij komunikolo­gije u Zagrebu, a želja joj je, priznaje, jednog dana ostvariti i međunarodn­u glazbenu karijeru.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia