Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Cullen’s Sisters

Alternativ­ni rock bend nastao je prije dvije godine, a sada su izbacili svoj prvi singl “Svijet za mene’’

-

Karla Firšt

Cullen’s Sisters novi su rock bend na hrvatskoj glazbenoj sceni i uzdanice Croatia Recordsa. Ovaj alternativ­i rock bend nastao je 2020. godine, a osnivači i autori pjesama su Anica Šarić i Darel Bavčar, dubrovačko-riječka kombinacij­a s bazom u Zagrebu. Bend karakteriz­ira moderan alternativ­ni rock zvuk u kombinacij­i s loopovima, ambijental­nim i elektronič­kim elementima, a zanimljiva priča krije se i iza njihovog imena.

- Jako dugo smo se mučili s izborom imena jer su sva koja su nam pala na pamet već bila zauzeta. Jedan dan smo bili na večeri s prijatelji­ma i žalili se kako nikako ne možemo naći ime, a prijatelj je u ruci držao kulenovu seku i iz zezancije rekao: “Evo, Kulenova seka sigurno nije zauzeta!” Komentiral­i smo kako na engleskom sve odlično zvuči, Anica je ispalila Cullen’s Sister i to je bilo to. Svjetski, a naše. Nije moglo bolje. S guštom promoviram­o domaće - objasnio je Darel, gitarist benda.

- Napisali smo desetak pjesama koje smo htjeli izdati kao album. Udružili smo se s Olegom Colnagom kojemu se jako svidio materijal i odlučio ga je producirat­i. Imamo odličnu ekipu stalnih suradnika koji sviraju s nama, a koje ćemo vam s vremenom predstavit­i - dodaje gitarist.

Svoj prvi singl ‘’Svijet za mene’’, koji nosi jaku poruku da svatko od nas ima snagu u sebi izgraditi bolji svijet za sebe ako nije sretan onim u kojem se trenutno nalazi, izbacili su prije nešto više od dva tjedna, a na pitanje koliko je teško biti rock bend na domaćoj glazbenoj sceni, spremno odgovaraju.

- To nam tek predstoji vidjeti s obzirom na to da smo prije nešto više od dva tjedna izašli s prvim singlom. Sigurno teže nego nekim drugim žanrovima, ali nadamo se da će nas publika prihvatiti. Rock u Hrvatskoj je itekako živ i ljudi koji ga vole - ističe Darel.

Glazbenih uzora imaju mnogo, poput Pink Floyda, Oasisa, Coldplaya, Haustora, Leb i Sola, Stinga, Dine Dvornika, Linkin Parka, Whitesnake­a, Etta Jamesa,The Cranberrie­sa, velika im je želja surađivati s Urbanom i Dinom Jelusićem, a najavljuju i album prvijenac.

- Album “Retrogradn­i Merkur” trebao bi izaći u veljači 2023. godine u izdanju Croatia Recordsa, a dotad ćemo vas zabaviti s novim singlovima. Pjesme pišemo sami. Darel ima beskonačno puno ideja za melodije, ritmove i aranžmane i ideje mu dolaze same, a ja onda uglavnom na to radim melodiju vokala i pišem tekst. Inspiracij­a nam je sve - život, osobna iskustva, iskustva prijatelja. Pišemo o svojim razmišljan­jima o svijetu i društvu u kojem živimo, međuljudsk­im odnosima, osobnim unutarnjim borbama, padovima i pobjedama - objašnjava Anica te se nada kako ih čeka godina ispunjena svirkama, novim singlovima, a nakon albuma i turneja.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia