Večernji list - Hrvatska - Ekran

Damir Slunjski

Glazbenik je nedavno objavio album imena “Samo svoj” u izdanju Croatia Recordsa, a kaže kako je to kruna njegovog trogodišnj­eg rada te da je jako ponosan i zahvalan svima na pomoći i suradnji

-

Damir Slunjski, umjetničko­g imena damirS., novo je lice domaće country-rock scene, a gitarista, skladatelj­a i tekstopisc­a odnedavno možemo čuti i na CD izdanju. Glazbenik je nedavno objavio album imena “Samo svoj” u izdanju Croatia Recordsa, a kaže kako je to kruna njegovog trogodišnj­eg rada te da je jako ponosan i zahvalan svima na pomoći i suradnji. Dodaje i da priprema ploču koja bi svjetlo dana trebala ugledati u svibnju. Naslovom je, kaže, već pokazao kakve se pjesme nalaze na albumu te da želi pokazati kako je ostao vjeran svome stilu glazbe osamdeseti­h.

- Zapravo sam ovim pjesmama prikazao svoj pogled na glazbeni svijet, jer samo to sam ja. Sve drugo bi bila neka kopija ili gluma, ukratko ostao sam “Samo svoj” - objašnjava te dodaje da se na albumu nalazi deset pjesama u country-rock stilu i tri pjesme koje se razlikuju, ali su mu vrlo drage pa ih je odlučio uklopiti.

Uz album, Damir je objavio i pjesmu i spot “Aj ća” koja je nastala za vrijeme pandemije. Ova vedra pjesma samo je jedna u nizu takvih, a damirS. nam govori kako mu inspiracij­u za tekstove donosi sam život, kao i njegova obitelj i prijatelji.

- Ponekad neke stihove sanjam, a većinu sam zapravo otpjevao jer svaka se moja pjesma rađa uz dobar riff na gitari. Kad imam dobru melodiju, tekst iscuri iz mene kao iz izvora - kaže glazbenik koji svira od petog razreda osnovne škole. Kroz godine je imao razne bendove, a prije tri godine odlučio se posvetiti snimanju svojih pjesama, što ga i najviše ispunjuje.

Prošle godine imali smo priliku gledati ga i na “Supertalen­tu” gdje je nastupio s autorskom pjesmom “Uspomene” te i tako najavio svoj album. Kaže da je to za njega bilo jedno veliko pozitivno iskustvo koje će pamtiti do kraja života te je čuo samo pozitivne komentare.

- Zadovoljan sam sa svojim nastupom u cjelokupno­m paketu - kaže te dodaje da danas zna da je za prolaz trebao povesti cijeli bend, a ne nastupiti samo s gitarom, te izabrati bržu pjesmu.

Što se budućnosti tiče, trenutno u planu ima promociju albuma, a nada se i nastupima. Velika želja mu je i da se njegove pjesme čuju na našim radijskim postajama te tako dođu do šire publike. damirS. s obitelji živi u Njemačkoj te kaže da su mu oni velika podrška i da mu daju snagu te ga guraju naprijed, a s njima provodi i većinu svog slobodnog vremena.

- Supruga, kći i unuci moj su početak i kraj, moje nebo i moj raj - kaže te dodaje da se u slobodno vrijeme voli baviti i fotografir­anjem te obrađivanj­em fotografij­a, tako da je sam obradio i cover svog novog albuma.

 ?? ?? Davorka Ćuk
Davorka Ćuk

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia