Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Gordana Marković

Glazbenicu je šira publika imala prilike upoznati kroz show ‘A strana’, a nedavno je objavila pjesmu ‘Niti’

- Davorka Ćuk

Pjevačica Gordana Marković nedavno je objavila pjesmu ‘Niti’ koja, kako kaže, govori o nevidljivi­m poveznicam­a s drugom osobom. Pjesma je nastala prije dvije godine, a ne njoj je radila s Tomislavom Šuškom i Jerkom Jurinom. - Uz taj nikad manji broj suradnika na jednoj pjesmi, uspjeli smo, ja mislim, dobiti jako bogat, a opet minimalist­ički zvuk koji po meni dosta dobro prenosi samu atmosferu pjesme - kaže Gordana te dodaje da je s komentarim­a publike na svoj autorski rad zadovoljna.

- Reakcije su stvarno dosta pozitivne, što me veseli, jer pripremam sad i preostale singlove i materijale za album koji će biti u tom stilu, pa mi je drago da je ovaj otvarajući singl imao pozitivne reakcije. Ipak, nekako najviše s nestrpljen­jem očekujem reakcije na cijeli album - kaže.

Gordanu je šira publika imala prilike upoznati kroz show ‘A strana’, a ona kaže da je iz ovog iskustva ponijela neke od najljepših iskustava za cijeli život. - Točno mogu kod sebe prepoznati koliko sam u tom cijelom procesu napredoval­a u mnogo segmenata - kaže te opisuje kako je stekla iskustvo kod nastupanja, medijskih istupa i tako dalje. Dodaje i da je to sve zajedno bilo nevjerojat­no iskustvo i da je jako zahvalna što je imala priliku biti dijelom tog showa. Ističe i da joj je jedna od najdražih obrada “Sve smo mogli mi”, no ima ih još nekoliko: “Ti i ja” u duetu s Tedijem Spalatom, “Proljeće bez tebe” i “Žute dunje” samo su neke od njih. Gordanu smo prije nego se upustila u solo karijeru imali prilike vidjeti i kao članicu dua Auguste, a kaže da joj je bilo teško krenuti u solo vode. Auguste su bili njezin prvi ozbiljniji glazbeni projekt, a veže ih i uz brojne nastupe te nominaciju za Porina.

- Auguste su mi donijele jako puno iskustva, pa kada sam krenula u solo karijeru, nisam baš krenula od nule - kaže te dodaje da vrlo brzo planira izbaciti i idući singl, a u drugom dijelu godine svjetlo dana će ugledati i njezin novi album za koji kaže da će biti u potpunosti kantautors­ki.

Osim planova za budućnost, Gordanu smo upitali i razmišlja li o inozemnoj karijeri.

- Ne razmišljam specifično o inozemnoj karijeri, ali ne ograničava­m se. Ima još područja glazbe u kojima bih se voljela okušati, tako da gdjegod me to odvede, super - otkriva te dodaje da bi voljela snimiti duet s Amirom Medunjanin I Tedijem Spalatom.

Glazbenica svoje slobodno vrijeme najviše voli provesti putujući, planinareć­i, u druženju s prijatelji­ma te praveći kolače. Kao najveću podršku ističe obitelj, dečka i prijatelje:

- Sve ja njih dosta uključim u momentima kad moram odlučiti “koja će pjesma biti idući singl”. To su ona prva mišljenja koja daju neko vanjsko viđenje na ono što radim.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia