Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Bartol Stepanić

Jedan od vodećih predstavni­ka mlade generacije hrvatske trapscene nedavno je objavio album “Dopamin” koji je odmah postao hit

- Ana Kolinger

Mladi glazbenik Bartol Stepanić, javnosti poznatiji kao Baks, jedan od vodećih predstavni­ka mlade generacije hrvatske trap-scene, nedavno je objavio svoj treći album “Dopamin” koji je već u prvim tjednima ostvario više od pola milijuna pregleda - Ja sam očekivao 20-30 tisuća pregleda prvi mjesec, a ovo je premašilo sva moja očekivanja - ispričao je Baks. Album je inspiriran prošlogodi­šnjim životnim događajima 18-godišnjeg glazbenika, ali je tome dodao i pjesme koje su mu bile, kako on kaže, zabavne za stvaranje.

- Prva pjesma na albumu je “Dopamin”, to je uvod u cijeli album, jer ima beatswitch i onda dolazi promjena - kaže Baks i nadodaje da je album podijeljen na dva dijela.

- Ima laganije i ljubavne pjesme, a zatim dolazi pjesma “Sat interlude”, koja sve mijenja i album u tom dijelu postaje zabavniji i energičnij­i - objasnio je. Inače, Baks veliku pozornost pridodaje melodijama te tijeku pjesme, ali nakon ovog albuma kaže kako se želi više posvetiti tekstovima da zaokruži cijelu priču. Odao nam je i da su mu drage suradnje s drugim kolegama čiji rad cijeni.

Hiljson Mandela jedan je od istaknutih glazbenika hip-hop scene s kojima je surađivao na ovom albumu. - Upoznali smo se preko producenta Lockrooma i susreli se nekoliko puta u studiju pa smo uspjeli napraviti zajedničku pjesmu - kaže Baks.

Njihov singl “Ljigav” dobio je prateći videospot koji prikazuje laboratori­j i “lude znanstveni­ke”, a ideja je proizašla u suradnji s Baksovim prijatelje­m Jakijem.

- Razgovaral­i smo pola sata i smislili sve ideje, došle su prirodno i kreativno smo se nadovezali te je osmišljava­nje spota na kraju bilo vrlo jednostavn­o - ispričao je glazbenik čija se pjesma “Mama, zaljubio sam se u njene ožiljke” našla na 19. mjestu Billboardo­ve top ljestvice.

- Iskreno nisam očekivao da bi pjesma mogla doživjeti takav uspjeh, ali stvarno se ne mogu žaliti. Drago mi je zbog toga, jer je to skladba s albuma koja mi osobno najviše znači - kaže i dodaje da je puno ljudi upravo preko te pjesme saznalo za njega. Iako se glazbom počeo baviti kad je imao samo 16 godina, često se susretao s predrasuda­ma. U početku se nije previše obazirao na negativne komentare jer je glazbu radio iz zabave, a ista je situacija i danas. - Mislim da me pojedinci i danas shvaćaju neozbiljno, ali iskreno, idem svojom putanjom i ne gledam previše te komentare - kazao je Baks, koji je proteklog vikenda, 14. travnja, imao i zamijećeni nastup na rasprodano­m zagrebačko­m trap-festivalu Drito u Boćarskom domu.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia