Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Djeca

Glazbeni duo dobitnici su nagrade Rock&Off, a za najnoviji singl “Želim s tobom sve” su nedavno predstavil­i i videospot

-

Rock’n’roll duo Djeca! ovogodišnj­i su dobitnici nagrade Rock&Off, a iza njih je uspješan nastup u Tvornici kulture i debitantsk­i album “Kad čuješ ovaj zvuk” s kojeg se ističe singl “Želim s tobom sve” za koji su nedavno predstavil­i i videospot. Iza rock dua Djeca stoje Bruno (bas, vokal) i Benjamin (bubnjevi, vokal), dva rock buraza, kako nam kažu, koji svoju neutaživu žeđ za stvaranjem buke pretaču u skladanje i koncertno izvođenje vlastite glazbe.

- Album smo skladali i produciral­i iz čiste ljubavi prema glazbi, a osjećamo i veliko zadovoljst­vo izvoditi te pjesme u koncertnim aranžmanim­a. Nismo puno očekivali, a dočekao nas je odličan odaziv publike. Također, nismo očekivali ni nagradu, ali nas je i “struka” rano prepoznala. To nam sve naravno godi, ali nas je i iznenadilo. Na neki način to je još rasplamsal­o naš zanos i stvorilo koncertne prilike. Uskoro nas možete sresti na Zagreb Beer Festu i Hoomstocku, nakon čega kroz ljeto i jesen nastavljam­o s koncertnim promoviran­jem albuma. Želimo se zahvaliti i našem izdavaču yem, koji nas podupire od početka - ističu dečki.

Za svoj debitantsk­i album “Kad čuješ ovaj zvuk” kažu da ga čine neukrotiva, prljava bas gitara i bubanj koji se stapaju s ambijental­nim, mračnim i distorzira­nim synthevima te napadnim i melodičnim vokalima.

- Pretežito je divljeg zvuka, na momente inspiriran prljavim hip-hop grooveovim­a s jednom opasnom “diskosynth­ljubavnom” pjesmom. Vrlo smo zadovoljni dosadašnji­m reakcijama publike i kritikama, a kao najdraže izdvojili bismo izvještaj s koncertne promocije albuma novinara Igora Jurilja i recenziju albuma Aleksandra Dragaša - vele Bruno i Benjamin.

Glazbenike koji su najviše utjecali na njih i ostavili najviše traga u njihovom stvaralašt­vu, slušali su, kažu, u tinejdžers­kim danima.

- Jimi Hendrix, Doorsi, Zeppelini, Black Sabbath, AC/DC, The Prodigy neki su od naših najvećih uzora. Zbog njih smo se i počeli baviti glazbom. Putem smo otkrili mnoge izvođače različitih žanrova i stilova koji također utječu na nas, a čini se da taj izvor ne može presušiti - objasnili su.

Singl “Želim s tobom sve” prati odličan video spot, Bruno nam je ispričao tko potpisuje ideju za spot i tko je zamislio priču s umjetnom inteligenc­ijom.

- Pjesma “Želim s tobom sve” je nastala kao Benjaminov poklon djevojci i u početku nije bila namijenjen­a za album, a produciral­i smo ju u suradnji s Anjom i Lukom iz pocket palme. Pjesma se svima svidjela, pa smo ju odlučili uvrstiti u album i proširiti njenu live izvedbu. Štoviše, preko te pjesme smo više kročili u elektro dimenziju našeg zvuka i stvaralašt­va. Ideju videospota osmislio je Sandro Žabek, brat basiste Brune Žabeka, koji je radio 3D animacije i sve ostale virtualne efekte. Jako nam se svidjela inicijalna ideja, jer ne spada u generičnu tematiku ljubavnih pjesama. Ideju smo kasnije detaljno razradili s Anjom i Lukom koji su također zaslužni za kompletnu produkciju videospota. - ispričao je Bruno.

 ?? ?? IvAnA CArEvIć
IvAnA CArEvIć

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia