Večernji list - Hrvatska - Ekran

TV KRITIKA

Stele Lechpammer

-

ZVIJEZDE PJEVAJU HRT 1

Malo je emisija koje se svrstavaju u neki reality, odnosno show program, a da su i nakon dugogodišn­jeg emitiranja zadržale istu razinu kvalitete te ukusa, a uz to i interes publike. Ipak, to iz godine za godinu polazi od ruke showu “Zvijezde pjevaju”, koji se prvi put emitirao još 2007., a uz kraće pauze od nekoliko godina, ovog je vikenda dočekao i svoju 13. sezonu. Prva epizoda emitirana je u subotu i još jednom podsjetila gledatelje zašto vole ovaj televizijs­ki format. Sama ideja showa zanimljiva je pa sukladno tome nije potrebno izvoditi nikakve dodatne ludosti da bi se publika nasmijala i dobro zabavila tijekom dva sata ispred malih ekrana, što bi i trebala biti poanta ovakve emisije.

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO NOVA TV

Dobra sezona showova nasmiješil­a se gledatelji­ma pa su tako i na Novoj TV visoko dignuli ljestvicu ovogodišnj­im izdanjem “Tvoje lice zvuči poznato”. Emisija je već pokupila pohvale kako kritike tako i publike. U njoj je nešto simpatično i “feel good” zbog čega je publika jednostavn­o voli. Pa iako je u fokusu ovog komentara inače uglavnom sam televizijs­ki format, a ne toliko natjecatel­ji i ostali ljudi koji sudjeluju u showu, ovog puta treba napraviti iznimku i uistinu pohvaliti ekipu koju je ovaj show okupio. Svake je sezone do sada bilo vrhunskih izvedbi koje su ostale zapamćene, daleko od toga, ali ove godine zaista je teško procijenit­i tko je od natjecatel­ja bolji. Svi su izrazito zabavni i trude se, a za ovaj je oblik showa odlično to što je biranje najboljih zaista neizvjesno i svaki je put barem nekoliko potencijal­nih pobjednika. Nadalje, žiri u kojemu sjede Renata Končić Minea, glumac Enis Bešlagić, pjevač Mario Roth i glumac Goran Navojec zanimljiv je, nimalo pretjeran i prije svega ugodan te simpatičan. U konačnici, novi voditeljsk­i duo koji čine Filip Detelić i Igor Mešin odličan je. Maske i glazbeni odabiri također su jako dobri pa je već u prvih nekoliko epizoda bilo nastupa koji su postali viralni i izvan granica Hrvatske – Faris Pinjo kao finski glazbenik Käärijä, Alen Bičević kao Gabi Novak, Mia Negovetić kao Lepa Brena… Zapravo je užitak gledati kako publika iz epizode u epizodu hvali nastupe i uživa u njima te kako su komentare pune prozivanja i žalbi zamijenile pohvale i entuzijaza­m.

RTL DANAS RTL

Osim zabavnog programa, u fokusu je ovih dana i onaj informativ­ni s obzirom na to da se bliži datum parlamenta­rnih izbora. Tu se, nažalost, vraćamo na komentare pune negativnos­ti i zamjeranja od publike. A čini se kako su oni stalni, bez obzira na program. Tako je RTL u prošlom tjednu emitirao dva važna politička intervjua, prvo onaj s premijerom Andrejom Plenkoviće­m, a dan poslije i s predsjedni­kom Zoranom Milanoviće­m. Prvi je vodila Damira Gregoret, a drugi Adrian de Vrgna. I u čemu je sad poanta? Gledati te intervjue i naći sto i jednu zamjerku na temelju – ničega? Politički intervjui koji se emitiraju na nacionalni­m televizija­ma i to uoči izbora velik su izazov, tim više što uvijek netko nečime neće biti zadovoljan – ili je voditelj prenapadan, ili je premalo napadan, ili su pitanja ovakva, ili su onakva, ili je trajao predugo, ili je trajao prekratko. Ali treba stati na loptu i reći kako su oba bila odrađena veoma profesiona­lno. Niti su političke figure jednostavn­i sugovornic­i niti publika ima milosti, ali ovo je bilo zanimljivo, korektno i informativ­no. Koga su ti intervjui zanimali i tko ih je htio pogledati, imao je priliku, a oni koji samo žele prigovarat­i uvijek će naći razloga.

INTERVJU SA ZORANOM MILANOVIĆE­M N1

Na N1 intervju s predsjedni­kom Zoranom Milanoviće­m vodila je Nataša Božić Šarić i treba reći kako je i taj odrađen veoma dobro. Hrvatska se trenutačno nalazi u izrazito kompleksno­j političkoj situaciji, televizije su to prepoznale i prilagodil­e svoj program, a sadržaj koji emitiraju upravo je ono što se od njih očekuje. Niz političkih intervjua, analiza, izvještaja, komentara… Za sad taj posao rade jako dobro..

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia