Večernji list - Zagreb

Ivan Perišić prvi put u zapisniku, ali nije ulazio u igru

Nogometaši Hajduka teže od očekivanog pobijedili su Istru (1:0), a pogodak odluke postigao je Filip Krovinović u 48. minuti

-

Nakon prilično neuvjerlji­ve igre nogometaši Hajduka su ipak osvojili domaće bodove u 25. kolu HNL-a, na Poljudu su s minimalnih 1:0 (0-0) svladali Istru 1961. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Filip Krovinović u 48. minuti, a barem privremeno je Hajduk opet zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Ima dva boda više od Rijeke, ali i utakmicu više.Treba reći kako je završnicu ogleda Istra 1961 odigrala s igračem manje. U 84. minuti je jedan za drugim žuti karton dobio gostujući kapetan Slavko Blagojević čime su šanse gostiju za bodom dodatno splasnule. Po prvi puta službeno je u zapisniku igračkog kadra Hajduka bio reprezenta­tivac Ivan Perišić koji je slavlje svojih suigrača odgledao s klupe za pričuve.

- Nismo imali dovoljan broj akcija protiv bloka. U pripremi utakmice smo znali da ćemo imati dosta prostora na ‘šestici’. Bili smo energetski dosta prazni, treća utakmica u sedam dana. Premalo smo kreirali, ali bitno je da smo pobijedili. Mali Prpić je ušao i odigrao dosta kvalitetnu utakmicu - rekao je Mislav Karoglan, trener Hajduka.

Zašto je Brekalo zamijenjen na poluvremen­u, upitali su splitski novinari stratega Hajduka.

- Vjerujem da je izvanredan igrač i da će biti pravo pojačanje. Dajaku je drugačiji profil od Brekala. Neki igrači su nam malo prazniji, ali im treba vjerovati. Brekalo je sjajan igrač. Treba vrijeme, HNL je ozbiljna liga, prostori su dosta suženi, protivnici se pripremaju za njega.

Po prvi puta od dolaska u Hajduk svoje je mjesto na klupi našao Ivan Perišić.

- Izrazio je želju da bude s momčadi, sve je pozitivno - rekao je Karoglan.

Kako je uspio izolirati momčad od svega što se događalo ovaj tjedan oko hrvatskog nogometa?

- Svi imaju pametne telefone, sve se čita. U moje vrijeme su se čekale novine. Nije to nikakav alibi za ništa. Moramo se fokusirati, pobjeđivat­i. Moramo strašno puno vježbati, trenirati, mijenjati navike, a to je najteže.

Svoj komentar dao je i trener Istre Paolo Tramezzani.

- Možda smo neke kontre mnogi bolje kreirati. Pokušavali smo i kod 0:1 reagirati, i kad smo imali igrača manje smo se trudili. Pripremali smo ovakvu utakmicu, zato iako nisam sretan zbog rezultata, ali sretan sam zbog izvedbe mojih igrača. Nije nam Hajduk gotovo ništa napravio u prvom dijelu. Znao sam Hajduk, pratio sam momčad Bijelih i prije nego sam došao u Istru. Moji obrambeni i vezni igrači su napravili velik posao, ali Hajduk iz jedne šanse uzme tri boda

Nogometaši Lokomotive osvojili su tri boda na gostovanju u Koprivnici, s 3:2 (2:0) su pobijedili Slaven Belupo u prvom susretu 25. kola. Opet je junak u pobjedi Lokomotive bio Duje Čop koji je postigao dva pogotka, u petoj i 73. minuti iz jedanaeste­rca, što je bio pobjedničk­i gol na ogledu. Treći pogodak gostiju bio je autogol Međimoreca.

Strijelci su za Belupo bili su Štrkalj i Bujar.

 ?? ?? IVAN PERIŠIĆ Izrazio je želju da bude s momčadi, kako nije bila puna klupa, našlo se mjesto za njega
IVAN PERIŠIĆ Izrazio je želju da bude s momčadi, kako nije bila puna klupa, našlo se mjesto za njega

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia