Večernji list - Zagreb

PAKET24 PREMIJER LIGA Zagrebaši lako, Vujović debitirao u Poreču

-

Rukometaši Zagreba ostvarili su uvjerljivu pobjedu u 3. kolu Paket24 Premijer lige za prvaka Hrvatske. Varaždin je bio domaćin u Kutiji šibica, a zagrebaši su slavili s 12 pogodaka razlike (35:23). Najraspolo­ženiji strijelac u sastavu Zagreba bio je Davor Ćavar koji je postigao deset pogodaka. Po četiri su dodali kružni napadači Suholežnik i Walczak. Klarica i Mandić su bili u sastavu, ali nisu igrali, dok en Srna igrao malo. Prve minute u dresu Zagreba upisao je Maksimilij­an Molc koji je postigao jedna pogodak. Ante Grbavac branio je čitav susret i upisao 14 obrana. U sastavu hrvatskih prvaka nije bilo kapetana Jakova Gojuna, kružnog napadača Adina Faljića, kao ni ozlijeđeni­h Yoela Cunija Moralesa, Paola Kraljevića i Zlatka Horvata.

- Zadovoljan sam s pobjedom i s time što smo neke igrači pritom uspjeli i odmoriti. Oni koji su igrali odradili su to maksimalno ozbiljno i ja im čestitam na uvjerljivo­j pobjedi. – rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba. Najbolji strijelac Ćavar dodao je:

- Svi smo se izrotirali, nitko se nije previše umorio i svi su dobili šansu. Maksimilij­an Molc je debitirao i mogu reći da je dobro iskoristio svoje prve minute. Bio je agresivan i dobar u obrani. Treba samo tako nastaviti trenirati i igrati i bit će nam dobro pojačanje. Pred rukometaši­ma Zagreba dvoboj je 14. kola Machinesee­ker EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u njemačkom Kielu.

Dvoboj hrvatskog i njemačkog prvaka na rasporedu je u srijedu 06. ožujka, s početkom u 18.45 sati. Podsjetimo, Zagreb je već izborio plasman u osmini finala Lige prvaka pa tek ostaje vidjeti s koje će pozicije krenuti u eliminacij­ski dio natjecanja, odnosno koga će dobiti za suparnika.

U drugoj utakmici Lige za prvaka Nexe je u gostima teže od očekivanog pobijedio Poreč (29:26), a na klupi Našičana debitirao je Veselin Vujović. U Ligi za ostanak Gorica je izgubila od Metkovića (29:31), a Moslavina od Rudara (24:26).

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia