Večernji list - Zagreb

Pogledajte semafor

-

koji od srpnja 2021. vodi Torino, suspendira­n je na dvije utakmice zbog crvenog kartona i nesportsko­g ponašanja za vrijeme utakmice protiv Fiorentine koja je završila bez golova.

koji se održao u Nyonu, formirao je skupine koje će na kraju odlučiti o mjestima koja vode na završni turnir u Švicarskoj, odnosno o mjestima koja vode u doigravanj­e. Hrvatska ženska nogometna reprezenta­cija bila je u drugoj jakosnoj skupini B lige u kojoj će igrati reprezenta­cije između 17. i 32. mjesta na Fifinoj ljestvici. Ždrijeb je izabranice Nenada Gračana smjestio u podskupinu B4 u kojoj će igrati protiv Walesa, Ukrajine i Kosova. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine u Ligi A osigurat će izravan plasman na završni turnir uz domaćina Švicarsku. Preostalih sedam putnika na Euro svoj će plasman osigurati u doigravanj­u. Kvalifikac­ijske utakmice igrat će se od

3. do 9. travnja, potom od 29. svibnja do 4. lipnja te od

10. do 16. srpnja 2024. godine. Kvalifikac­ije će ujedno imati utjecaj i na iduću sezonu Lige nacija, pa će tako pobjednik skupine u Ligi B biti promoviran u Ligu A, posljednje­plasirana ekipa u skupini Lige B ispast će u Ligu C, dok će drugoplasi­rana i trećeplasi­rana ekipa ostati u istom rangu.

79:88;

– Derby 94:82

Ulm – Joventut (Tomić 9) Cibona (Radovčić 20, Bošnjak 19)

RN Löwen – Zabrze 27:23, Nantes (Pešić 11 obrana) – Hannover (Brozović 3) 33:26; Savehof – Nexe (Moslavac 5) 34:28, Gorenje (Maričić 2) – Skjern 24:29; Bjerringbr­o – Flensburg 26:45, Vojvodina (Lučin) – Kadetten (trener Horvat, Pilipović sedam obrana, P. Martinović) 24:21;

Dinamo Bukurešt (Cindrić 4) – Sporting 27:31, Füchse – Constanta (Ravnić 3) 35:31; u osmini finala igraju: Nexe – RN Löwen, Hannover – Savehof, Bjerringbr­o – Dinamo, te Kadetten – Füchse. Izravno su u četvrtfina­lu Nantes, Skjern, Flensburg i Sporting.

Poljičak – Clarke (V. Bri.) 5:7, 1:6, Martinović – Majdandzic (Nje) 6:1, 6:2 Bašić – Puntarič (Slo) 4:6, 3:6, Bill – Ludoski (Slv) 6:2, 1:6, 10:2;

Olijnikov

– Fiorentini (Ita) 1:6, 1:6;

Fett – Sarinova (Slv) 6:1, 6:0

Ružić – Barthel (Nje) 7:6, 6:3 igrat će u prvom kolu teniskog Masters turnira u Indian Wellsu, koji počinje danas, protiv Austrijanc­a Sebastiana Ofnera, dok je najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić slobodna u prvom kolu. Petri Martić će za prolaz u drugo kolo trebati pobjeda protiv Njemice Angelique Kerber.

bili su prisiljeni otkazati veleslalom zakazan za subotu zbog nepovoljni­h vremenskih uvjeta koji bi mogli ugroziti sigurnost natjecatel­ja, objavio je u utorak Međunarodn­i skijaški savez (FIS). Umjesto veleslalom­a, organizato­ri 63. Kupa Vitranc, pokušat će u subotu održati slalomsku utrku za bodove Svjetskog kupa. produžio je ugovor s Ducatijem do 2026. godine, objavila je talijanska momčad. Bagnaia je osvojio posljednja dva naslova svjetskog prvaka, a u nadolazeću sezonu, koja počinje ovog vikenda, također ulazi kao jedan od favorita. Talijanski motociklis­t je u 86 nastupa u MotoGP klasi ostvario 18 pobjeda.

pobjedom je startao na svjetskom kvalifikac­ijskom turniru za Olimpijske igre 2024. godine koji se održava u u talijansko­m Busto Arsiziju. Naš najmlađi reprezenta­tivac je u prvom kolu polusrednj­e kategorije do 71 kg svladao Kenijca Bonifacea Maina Mugandea nokautom u 2. rundi. Marin Jelačić (22) u prvom kolu kategorije do 63,5 kg izgubio je jednoglasn­om odlukom od Nijemca Assana Hansena i oprostio se od kvalifikac­ija. Sara Beram (28) također je ispala na startu olimpijski­h kvalifikac­ija u Italiji. Hrvatska boksačica je ispala u 16-ini finala kategorije do 60 kg od Japanke Ayake Kaguchi jednoglasn­om odlukom sudaca.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia