Večernji list - Zagreb

Dibirov: Vodim sina za rođendan da gleda Modrića

- Damir Mrvec

Rukometaši Zagreba stigli su u Kiel gdje će danas odigrati posljednju utakmicu elitne skupine Lige prvaka protiv istoimenog domaćina.

Bez Srne, Klarice, Gojuna...

Utakmica nije baš beznačajna, posebice ne domaćinu kojem treba najmanje bod da osvoji prvo mjesto ispred danskog Aalborga. Do pobjede bi mogao doći lakše od očekivanog, jer su zagrebaši doputovali prilično oslabljeni.

– Zbog lakših ozljeda u Zagrebu su ostali Gojun, Srna i Klarica. Od ranije nema ozlijeđeni­h Moralesa, Kraljevića i Horvata. Imamo 16 igrača, od kojih tri vratara. Bez Srne i Klarice i veći dio utakmice bez Moralesa, bili smo u Trondheimu pa smo uvjerljivo pobijedili Kolstad. Kod nas nema predaje, na svaku utakmicu idemo na pobjedu pa će tako biti i sada. Srećom, nemamo nikakav pritisak jer smo ranije osigurali plasman u osminu finala. Od igrača koje imam na raspolagan­ju sigurno će svi dobiti minutažu. Mladi Franković i Molc tako bi mogli odigrati velike role premda će najveći teret pasti na vanjsku liniju Kos, Kavčić, Čupić koji će početi na mjestu desnog vanjskog pucača – rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba.

Timur Dibirov u Kielu je kao doma.

– Uh, ne znam koliko sam puta igrao ovdje. Prvi nastupi bili su davnih dana s Čehovskim medvjedima, zatim s Vardarom i sada sa Zagrebom. Sjećam se prvog gostovanja u Kielu, još je za njih igrao mladi Nikola Karabatić. Imam čak i fotografij­u nas dvojice iz te utakmice. Nikola se ove sezone oprašta i mislim da sam ostao jedini iz te generacije koji još igra. Možda igra još Kim Andersen, sjajni švedski desni vanjski. Igra u jednom malom švedskom klubu – rekao je Dibirov.

Je li bilo više pobjeda ili poraza u Kielu?

– Bilo je više poraza, moram priznati – dodao je Dibirov koji jedva čeka stanku zbog reprezenta­cije.

– Sljedeći tjedan mom je sinu rođendan i za poklon ga vodim u Madrid, na nogometnu utakmicu Real – Celta. Sin je veliki navijač Reala i obojica ćemo imati priliku uživo vidjeti sve te velike zvijezde, među kojima naravno i Luku Modrića – rekao je Dibirov.

Budući da zbog zdravstven­ih razloga s momčadi nije doputovao Božidar Jović, s Nikolićem će na klupu sjesti Damir Bičanić

Ni Duvnjak neće igrati

Aljaž Panjtar, slovenski vratar u dresu Zagreba, kratio je vrijeme na putu gledajući snimke gdje i kako šutiraju igrači Kiela.

– U većini slučajeva onako kako šutiraju na snimci iz prethodnih utakmica uglavnom tako šutiraju i na prvoj sljedećoj, dakle protiv nas. Posebice sam obratio pažnju na igrače koji šutiraju u posljednji­h pet, deset minuta, kada se odlučuje utakmica. Kod Kiela su dvojica koja rješavaju akcije u samoj završnici Bylik i Ekberg – istaknuo je Panjtar.

Domagoj Duvnjak neće igrati protiv Zagreba jer i on vuče jednu lakšu ozljedu. “Zebre” su u skupini u dosadašnji­h 13 utakmica izgubile samo dvaput, u gostima kod Kolstada te doma od Aalborga.

– Nadam se da se neće ponoviti scenarij zagrebačke utakmice protiv njih kada je u 10. minuti sve bilo gotovo jer je Kiel poveo sa šest pogodaka da bi u jednom trenutku imao i plus devet. Završilo je na kraju minus sedam – rekao je Andrija Nikolić.

 ?? ?? TIMUR DIBIROV Ruski rukometaš gostovao je u Kielu s tri različite momčadi – Čehovskim medvjedima, Vardarom i Zagrebom
TIMUR DIBIROV Ruski rukometaš gostovao je u Kielu s tri različite momčadi – Čehovskim medvjedima, Vardarom i Zagrebom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia