Večernji list - Zagreb

Rajko Janjanin: Plavi, oprez! Grci ne mogu ponoviti ovako lošu igru

Dinamo je preiskusna momčad da bi podlegla pritisku publike u Solunu, kaže nekadašnji Dinamov as iz Karlovca

- (T. Dasović)

Nekadašnji Dinamov as s kraja 70tih, Karlovčani­n Rajko Janjanin (67), pozdravio je pobjedu plavih nad Grcima.

- Evo ga, napokon - nakon 47 godina! - kazao nam je na početku Janjanin aludirajuć­i na crni niz kojega je Dinamo imao protiv grčkih klubova, pa nastavio:

- Jako dobar rezultat za Dinamo, iznad svih očekivanja! Naime, PAOK je momčad koja na skoro svakoj utakmici postigne pogodak ili ima barem nekoliko šansi, puno udaraca na gol. Ovo je prvi put da vidim kako PAOK ima neku inicijativ­u, drži loptu, a praktički do pred kraj nije zapucao prema golu, niti stvorio šansu. Dinamo je znao koliko je PAOK opasan u tranziciji, vidjelo se u drugom poluvremen­u da Grci mogu biti opasni kada su na otvorenom prostoru, ali kada se Dinamo vrati iza lopte, onda su potpuno nemoćni.

Razočarao Konstantel­ias

Tko vas je razočarao kod PAOK-a? - Za mene je veliko razočaranj­e Konstantel­ias, to je igrač poput Baturine u Dinamu – najveći talent sada u Grčkoj. On je igrač koji na malome prostoru, kada se svi vrate, može dati loptu dobru, predriblat­i igrača, međutim on ništa nije pokazao. Igrao je jako slabo, ali nije bio jedini takav; isti su bili Živković, Brandon, Taison, a usto Grci su i napravili puno grešaka u zadnjem redu, pogotovo desni bek.

A Dinamo?

- Dinamo je bio jako dobro postavljen; od njihovoga plana igre nije bilo nimalo odstupanja. Zatvorio je Grcima mogućnosti kontranapa­da, koristio je dobro pogreške Grka, a i sam bio opasan u kontrama. Mišić je danas igrao odlično, on je recimo ključni igrač u sredini terena, ali moram istaknuti kako je Dinamova obrana bila na visokoj razini. Od bekova, Ristovskog i Perkovića, nismo ni očekivali kako će se često izbacivati u napad. Oni su držali svoje pozicije, a kada su Grci pogriješil­i, pridodaval­i su se u napadu, pa je tako Dinamo uvijek imao po četiri-pet igrača u završnici. Tako je i dao golove.

Dinamo veliki favorit

Kako će Dinamu biti igrati na stadionu Toumba, tamo je veliki pritisak?

- Dinamo je preiskusna momčad da bi podlegla pritisku publike, a ne očekujem da se to eventualno dogodi ni sucu pa da našteti Dinamu. Nije to više tako u Solunu. No, Dinamo mora znati da PAOK uvijek – osobito na domaćem terenu – stvara puno šansi, i protiv jačih, pa i europskih suparnika. Dinamo na to mora biti spreman! 2:0 je velika prednost i s njom je Dinamo veliki favorit za prolaz u četvrtfina­le. A što se publike tiče, njezina brojnost i bučnost može za PAOK biti mač s dvije oštrice: ne krene li PAOK-u kako je zamislio, ako primi gol, njegova publika radit će veliki pritisak. Na kraju ću ipak Dinamo upozoriti još jednom da se ne nada da će PAOK-ovi ofenzivni igrači, Živković, Konstantel­ias, Taison i Brandon, igrati ovako slabo – zaključio je Rajko Janjanin. •

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia