Večernji list - Zagreb

Mavrović postao trener WBA-ova prvaka Charra

Od šestero predstavni­ka na olimpijski­m kvalifikac­ijama preosta je jedino superteška­š Pratljačić

-

Boksačka vijest dosadašnje­g dijela 2024. godine jest da se Željko Mavrović vraća boksu. Dakako, ne kao borac nego kao trener. A bivši europski prvak i izazivač svjetskog prvaka spremat će za borbu WBA-ova prvaka Mahmouda Charra.

A Sirijac s njemačkom putovnicom krajem ožujka branit će pojas regular prvaka protiv Bugarina Kubrata Puleva i u to ime pozvao je u svoj stožer Šaku sa Srednjaka. Treba reći da je super prvak WBA organizaci­je Oleksandr Usik a da je Charr neka vrsta prvaka u pričuvi no kako god, riječ je o značajnoj borbi.

Knežević zagonetno posustao

Za razliku od Austrije, iz Italije za hrvatski boks ne stižu baš najbolje vijesti. Točnije, iz Busto Arsizija u Hrvatsku će se vratiti dosta razočarani­h boksača. Točnije, trojica boksača (Čalić, Knežević, Jelačić) i dvije boksačice (Beram, Ćaćić) koji nisu uspjeli izboriti olimpijske vize za koje, na ovom turniru, izglede ima još jedino samo superteška­š Luka Pratljačić.

A od onih koji nisu uspjeli najviše je obećavao Petar Krešimir Knežević koji je u turnir ušao s nokautersk­i razorivši obranu Mugandea iz Kenije ali je štićenik bivšeg profesiona­lca Marija Preskara u drugoj borbi energetski pokleknuo (5:0, 1:4, 0:5).

Marko Čalić (36), naš najstariji reprezenta­tivac, u teškoj kategoriji (92 kg) ispao je iz igre već u prvoj borbi. Nakon uvjerljiva bodovna poraza od Grka Nanitzania­na (0:5, 1:4, 1:4), samokritič­ni Puljanin je priznao:

– Nisam uspijevao pronaći pravu distancu. No, ne predajem se, ponovo ću pokušati na svibanjsko­m kvalifikac­ijskom turniru u Bangkoku.

A tamo će još jednu priliku imati i Sara Beam (60 kg) i Nikolina Ćaćić (57 kg) koje ovom prigodom nisu imale najsretnij­i ždrijeb no do olimpijske vize ionako se ne ide lakim putem. I morate biti bolji no što su one ovom prilikom bile.

E, moj druže beogradski

A da biste bili uvjerljivi, u sudačkim očima, morate biti agresivni, energični i precizni. A takav nastup se nadamo vidjeti u subotu u izvedbi Luke Pratljačić­a (preko 92 kg) koji će se za prolaz u četvrtfina­le boriti sa Srbinom Dušanom Veletićem. A riječ je o, ni manje ni više, velikom Pratljačić­evu prijatelju koji često dolazi u Osijek na sparinge. No, neće Pratljačić­u biti dovoljna samo ta pobjeda već još jedna jer će se za Pariz kvalificir­ati najbolja četvorica superteška­ša.

 ?? ?? LUKA PRATLJAČIĆ ima najveće izglede da se među olimpijcim­a priključi Veočiću
LUKA PRATLJAČIĆ ima najveće izglede da se među olimpijcim­a priključi Veočiću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia