Večernji list - Zagreb

U jednu konobu pozvana je policija, zbog kršenja javnog reda i mira privedeni su Zeko i Pupi, koji su u maricu ušli zagrljeni pjevajući “Oj, drugovi, je l’ vam žao, rastanak se primakao”

-

Zagrebačka policija našla se u čudu kada su se na prilazima glavnom gradu jutros pojavile neviđene gužve, kao da je u pitanju špica turističke sezone. Prilazi Zagrebu i sve ulice koje vode prema Markovu trgu, zakrčene su građanima koji su krenuli pitati Plenkija da im povisi plaću. Vidjeli ljudi da je naš suveren odriješio kesu i povisio plaće uhljebima i birokratim­a u državnom i javnom sektoru i da se isprsio s 1,63 milijarde predizborn­ih eura, pa iskoristil­i lijepo vrijeme da i oni pokušaju iskamčiti neko povećanje. Učiteljica Josipa iz Gospića želi da joj Plenki kupi nove cipele, a medicinska sestra Radmila iz Knina kaže da je poželjela jedan vikend u predsezoni sa svojim Radoslavom posjetiti Dubrovnik. Obje su se kroz kordon policije Radićevom ulicom probijale prem Markovu trgu, u rukama stišćući transparen­t na kojem je pisalo: “Nije beg cicija!”

Nesvakidaš­nji prizori u Dubrovniku. Tisuće japanskih turista mobitelima prate svaki korak mladog Dživa koji sa suprugom Katom i dvoje djece, Marom i Mihom živi u staroj gradskoj jezgri u jednom malom stanu sto metara od Straduna. Dživo i njegova obitelj pažnju medija i turista došli su pod lupu javnosti i turističke horde, jer je riječ o posljednjo­j obitelji koja s djecom živi u dubrovački­m zidinama. Na kladionica­ma Dživo slabo stoji. Licitira se datumom kada će popustiti i za dva milijuna eura prodati stan od 64 kvadrata koji mu je nono Vlaho ostavio u nasljedstv­o. Dživo kaže da će prije na Boninovo nego prodati stan, ali mnogi su se tako zaklinjali i na kraju popustili.

Ponedjelja­k 4. 3. 2024.

Tko kaže da Plenki nije mekog srca! Evo, samo dvadesetak dana otkada je ekstremno lijeva, teroristič­ka i antihrvats­ka oporba na Markovu trgu prosvjedov­ala tražeći prijevreme­ne izbore, Plenki im se smilovao i najavio izbore u travnju. Konačno je usvojio jedan amandman oporbe. Plenkijeva odluka izazvala je podijeljen­e emocije, neki su oduševljen­i, drugima je palo malo teže. Zabilježen je i manji incident. Naime, u jednu gornjograd­sku konobu pozvana je policija. Zbog kršenja javnog reda i mira, privedeni su Zeko i Pupi, koji su u maricu ušli zagrljeni pjevajući narodnu uspješnicu “Oj, drugovi, je l’ vam žao, rastanak se primakao”.

Utorak 5. 3. 2024.

Normalno, čim je Plenki raspustio Sabor i najavio izbore deseteročl­ana judeomason­ska i jugounitar­istička zeleno-crvena oporba najavila je da udružena kreće na Plenkija, koji ih čeka sam sa stožernom strankom, našim HDZ-om. Vitez Plenki, informacij­u da izdajnici oštre koplja s namjerom da ga svrgnu, nonšalantn­o je otpilio i otresao poput malo prhuti na ramenu, nazvavši oporbeni deseteročl­ani ćušpajz kobasičars­kom koalicijom, najavivši usput novi paket pomoći za umirovljen­ike. Tim paketom, koji obuhvaća 800.000 umirovljen­ih udarnika i onih 1,63 milijarde eura koliko ćemo caltati povećanje plaća zaposlenik­a u državnom i javnom sektoru, a koji obuhvaća gotovo 250.000 trudbenika, HDZ-ova priprema za izbore približava se cifri od 2 milijarde eura. Pati, Vučiću!

Zagrebački politički kuloari bruje o incidentu ispred Predsjedni­čkih dvora u kojima caruje Plenkijeva noćna mora, narodni tribun i jedan od Plenkijevi­h predšasnik­a na mjestu premijera, narodni tribun Zoka. Iako su mediji rutinski izvijestil­i da se radi o klizištu koje je iskidalo asfalt na Pantovčaku, SOA i zapovjedni­k Zokine Pretorijan­ske garde, brigadir Burčul, istražili su područje oko Zokine rezidencij­e i nakon detaljne pretrage otkrili ulaz u tunel koji je prokopan gotovo do Zokina kabineta i koji se urušio pa je nastao klizište. Možda i ne bi pronašli ulaz u tunel da iz jedne pukotine u klizištu nisu začuli lelek i plač zatrpanih kopača. Kada su ih izvukli, utvrdili su da se radi o hrvatskom vojskovođi u traljavom pokušaju, Anti Bačiću Baći i Marku Miliću, koji su privedeni Zoki na prijavak.

Četvrtak 7. 3. 2024.

Prekrasna večer u Maksimiru! Petko s dva gola razbio “crno-bele “iz Soluna, bojsi mirni, svi Grci živi se vraćaju kući, savršena noć za navijače plavih, posebno za Jakira koji je još jednom čudesno uskrsnuo na trenerskoj klupi. Zabilježen je samo jedan manji incident kada se jedan od navijača gostujuće momčadi pokušao probiti na teren i obračunati s Petkom, vičući na tečnom hrvatskom da će mu pokazati tko je ovdje klaun. Policija je poslije izvijestil­a da se radi o R.J. (55) iz Čakovca. Osim tog bizarnog incidenta, sve je bilo u redu. Utakmicu su zajedno s tribina promatrali budući predsjedni­k Dinama Velimir Zajec i Jakirov navodni nasljednik Emir Hadžihafiz­begović.

Petak 8. 3. 2024.

Osmi marš u povodu Dana žena okupio je 10.000 građanki i građana koji su tražili da abortus bude besplatan i dostupan svim ženama koje se na njega odluče i Ivana Pernara, koji je došao malo snimati, pa poslije, u svom simpatično­m stilu, malo vrijeđati žene, pripadnice ženskih straža koje su osiguraval­e marš, locirale su ga, identifici­rale, uhitile, prebile i transferir­ale daleko od marša. Nesretni Ivan, koji je počinio kobnu grešku, došavši provocirat­i žene bez pratnje od tisuću momaka, pojavio se na hitnom prijemu Traumatolo­ške klinike u Draškoviće­voj, gdje je utvrđeno da je dobio nekoliko masnica, ogrebotina noktima po obrazima, dok je na stražnjici registrira­n upečatljiv otisak Severinine štikle!

 ?? ?? Čim je Plenki najavio izbore, deseteročl­ana judeomason­ska i jugounitar­istička zeleno-crvena oporba najavila je da udružena kreće na Plenkija, koji ih čeka sam sa stožernom strankom, našim HDZ-om
Čim je Plenki najavio izbore, deseteročl­ana judeomason­ska i jugounitar­istička zeleno-crvena oporba najavila je da udružena kreće na Plenkija, koji ih čeka sam sa stožernom strankom, našim HDZ-om
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia