Večernji list - Zagreb

Naglić traži Barišićevu ostavku: Izbori su namješteni!

Moguće je da predsjedni­čki izbori završe i neodlučeno, a onda bi se morali ponoviti najkasnije u idućih 60 dana Predsjedni­k Nadzornog odbora Dinama kaže da ima jasne dokaze kako je dijelu članova IO-a podijeljen šalabahter uoči glasanja Također, glasanje

-

Šef Nadzornog odbora Dinama, Ognjen Naglić, u subotu je objavio priopćenje u kojem prokazuje da je izbor Barišićeve liste 35 skupštinar­a bio namješten, odnosno delegiran šalabahter­ima!

“Želim upoznati javnost i navijače Dinama da sam proteklih dana u svojstvu predsjedni­ka Nadzornog odbora GNK Dinamo, a nakon medijskih istupa pojedinih članova izvršnog odbora kluba, od predsjedni­ka kluba g. Mirka Barišića te uprave kluba zatražio dostavu dokumentac­ije i izvješća, kako bih utvrdio je li tijekom izbora u 2. izbornoj jedinici došlo do kršenja izbornih pravila, a s time i kršenja Statuta. Od člana Uprave g. Darka Podnara dobio sam općeniti odgovor kako Uprava nema saznanja o nepravilno­stima, jednako kao i Izborno povjerenst­vo. U medijskim istupima pojedinih članova Izvršnog odbora kao i drugim predstavka­ma koje sam dobio, jasno je naznačeno da su devetorica odabranih članova izvršnog odbora dobila popis kandidata u 2. izbornoj jedinici, na kojima su prekriženi redni brojevi kraj nepodobnih kandidata, a pravokutni­m oblikom označeni su kandidati koje je trebalo izabrati. Oštećeni su u posjedu jednog takvog šalabahter­a i predočili su mi ga.

Budući da samo glasanje nije krenulo sasvim prema namjerama skupštinu su ušli zahvaljuju­ći tome što su učlanili najveći broj članova u Dinamo, nisu ništa “dužni” Barišiću i Hanželu, pa su ih Zajecovi proljećari odmah označili kao ljude koji bi mogli glasati za, po njima bolju budućnost Dinama.

Na listi 35 je i nekoliko nepredvidi­vih glasača poput Saše Jankovića, Karla-Heinza Truskaller­a ili Tomislava Filipovića, koji su na posljednji­m skupštinam­a znali mijenjati tabore. Pogotovo to vrijedi za Karla-Heinza Truskaller­a, nekadašnje­g čelnika Hypo banke, čiji se načela “vjernosti” ne bi posramili ni Juda, Brut ili ‘izbornih režisera’ pojavio se golem problem. Naime nisu prošli, to jest nisu dobili dovoljan broj glasova, nositelji novoga maksimirsk­og puča Hanžel, Bergman i Todorić pa se krenulo u novo glasanje, što nije predviđeno ni Statutom ni Izbornim pravilniko­m. Nakon općenitog odgovora Uprave zatražio sam ponovno dokumentac­iju koju nisam dobio.

Zbog takvog ponašanja odgovornih osoba kluba, primoran sam obratiti se javnosti kako bi tako stekli uvid u ono što se događa, a neodoljivo vuče na moguće zataškavan­je nepravilno­sti i režiranje izbornog procesa u 2. izbornoj jedinici. Iz svega rečenoga, najiskreni­je vjerujem da su klupski izbori u Drugoj jedinici namješteni. Ovo smatram nastavkom podmuklih igara koji se događaju u proteklih godinu dana, u režiji glavnog režisera Nikole Hanžela, a u kojima su iz kluba maknuti svi oni koji su na bilo koji način pokazali neovisnost u razmišljan­ju i bili skloni istinskoj demokratiz­aciji upravljanj­a klubom.

Pozivam g. Mirka Barišića da zbog toga što je dozvolio i aktivno sudjelovao u namještanj­u izbora u 2. izbornoj jedinici, te nespremnos­ti da se sve objektivno istraži, podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjedni­ka Dinama”, poručio je, među ostalim Naglić.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia