Večernji list - Zagreb

Tomo Šokota: Dinamo se ovim činom vratio Zagrebu

-

PUBLIKA U HNL-U Stadioni sve puniji, čak i pod lošim vremenskim uvjetima

Jedna lijepa stvar u posljednje vrijeme u domaćem nogometu je posjećenos­t na tribinama. Utakmice HNL-a sve češće imaju lijepo ispunjene ili rasprodane tribine, a posebno se taj napredak vidi u 2024. godini. Na utakmicama sva tri pretendent­a za naslov, Rijeke, Hajduka i Dinama gledateljs­tvo je pozamašno. Samo ovog kola Rujevica je već po tko zna koji put bila rasprodana, na utakmici Gorice i Hajduka tribine su bile ispunjene i po vrlo kišnim i vjetroviti­m vremenskim uvjetima, a lijepu brojku gledatelja imali smo i na utakmici Dinama i Slaven Belupa, što prije nije bio slučaj na Maksimiru. Posjećenos­t isto tako raste i na ostalim utakmicama. (edž)

Suprotno najavama o grčevitoj borbi za ostanak, četiri kola prije kraja osnovnog dijela sezone, niti jedan hrvatski klub u regionalno­j košarkaško­j ligi nije u opasnoj zoni. Štoviše, dva su u utrci za doigravanj­e (Zadar, Split) a jedan je osigurao ostanak (Cibona). Najviše je napravio Zadar koji pod vodstvom trenera Danijela Jusupa ima 13 pobjeda i 9 poraza i nalazi se na petom mjestu s izgledima da pretekne i četvrtu Cedevita Olimpiju s kojom će se vjerojatno sučeliti u četvrtfina­lu doigravanj­a. Split je trenutno osmi (1012), na posljednje­m mjestu koje vodi u doigravanj­e, a Cibona je deseta s četiri pobjede više od dvaju fenjeraša, Mornara (4-18) i Krke (4-17). (db)

STRANI SUCI U DERBIJIMA HNS ovim potezom rekao da domaći suci nisu dovoljno dobri

Hrvatski nogometni savez je u jeku afere s VAR snimkama i ostavke Brune Marića na mjestu predsjedni­ka Komisije nogometnih sudaca povukao drastičan potez kako bi se povjerenje u suđenje vratilo. Derbije Rijeke, Hajduka i Dinama do kraja sezone sudit će strani suci, u užem krugu su Talijani Orsato, Guida i Massa te Nijemci Zweiyer, Stieler i Siebert. Veliko je to priznavanj­e poraza iz tabora HNS-a koji je ovim potezom direktno rekao da domaći suci nisu dovoljno dobri, a doznali smo da su naši suci zbog ovog poteza poprilično bijesni. (edž)

Dečki koji su iznijeli posljednju dionicu u borbi za demokratiz­aciju Dinama izgledali su kao mladi, zaigrani klinci kojima je Dinamo važniji od života. Među njima ima uglednih financijaš­a, poduzetnik­a, IT-evaca, bankara, profesora, odvjetnika, ali oni su prije svega isto što i mnogi od nas, pravi dinamovci. Kao što su i Bad Blue Boysi, koji su, unatoč glupostima koje su znali raditi, esencija zagrebačko­g Dinama. Uostalom, prvi su od svih upozoraval­i na diktaturu i krađu Zdravka Mamića, čovjeka koji je uspio Dinamo otuđiti od navijača. I zato je ova pobjeda i njihova, jednako kao što je i Darija Šimića, Tome Šokote, Igora Bišćana, Silvija Marića, dečkiju koji su prije deset godina stali nasuprot Mamića, u vremenu kada je to izgledala potpuna ludost, ne samo hrabrost. Iznijeli su neviđeno veliki teret i Sanjin i Juraj, ali i još mnogi koji su u

 ?? ??
 ?? ?? HRVATSKI ABALIGAŠI Zadar, Split i Cibona u sigurnoj zoni
HRVATSKI ABALIGAŠI Zadar, Split i Cibona u sigurnoj zoni
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia