Večernji list - Zagreb

Pranjić: Nisam siguran koliko sam novca dobio u Dinamu

- Suzana Lepan-Štefančić

Danijel Pranjić, bivši hrvatski reprezenta­tivac i igrač Dinama, svjedočio je jučer na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću te ostalima optuženima za izvlačenje novca iz tog kluba. Na klupu za svjedoke sjeo je i bivši igrač Mathias Chago, Kamerunac s hrvatskom putovnicom. Pranjić se prisjetio svoje sezone u Dinamu 2004. i 2005. – Financijsk­a situacija nije bila najbolja. Odlučio sam otići u Nizozemsku. Dinamo mi je dugovao nekakav novac, ali ja sam to oprostio – započeo je Pranjić. – Nisam siguran koliko sam novca dobio u Dinamu. Ugovor je iznosio 300.000 eura za prvu godinu, a za drugu i treću po 100.000 eura. Dinamo je od nizozemsko­g Heerenveen­a primio odštetu za mene, a ja od toga nisam dobio ništa, nisam ništa niti potraživao niti sam takav ugovor imao – rekao je. U svom iskazu u istrazi 2016., Pranjić je izjavio kako se, kada je potpisivao ugovor s Dinamom, našao s Marijem Mamićem koji mu je rekao da mu Zdravko Mamić šalje 25.000 eura za prvu ugovornu ratu s Dinamom. – Znam da mi je netko donio novac, ali ne mogu sigurno reći da je to bio Mario – komentirao je jučer. Nije potpisivao, dodao je, nikakve ugovore ni sporazume sa stranim trgovačkim društvima, gdje bi mu ta društva plaćala dugove Dinama. Pojasnio je i kako mu je mjesečna plaća u Dinamu isplaćivan­a na račun, a ugovorne rate dobivao je u gotovini. Predočene su mu potom tri potvrde iz kojih proizlazi da je dobio po 50.000 eura u gotovini od Zdravka Mamića. Potvrdio je kako je potpis na dokumentim­a njegov, ali tvrdi kako novac nije primio od Z. Mamića. – Dobijete 50.000 eura na ruke, ne možete se sjetiti od koga, a znate da nije od Zdravka Mamića? – priupitao je sudac Davor Mitrović.

– Ne mogu se sjetiti. Možda mi ih je predao Mario Mamić, možda menadžer Damir Jozić, nisam siguran, ali Zdravko Mamić nije sigurno – odgovorio je.

– Ali potpisali ste da je on? Nije li to čudno? – nastavio je sudac. – Zdravko Mamić je zastupao klub i ja računam da sam novac dobio od Dinama – kazao je Pranjić. Kamerunac Mathias Chago za Dinamo je igrao od 2005. do 2010. Klub mu, kaže, ništa nije ostao dužan. – Dok sam igrao u Dinamu, dio novca sam dobivao na račun, a dio na ruke. Novac mi je u gotovini isplaćivao ili Zdravko Mamić ili sam išao u knjigovods­tvo kluba. Bilo je situacija kada mi je Mamić dao novac na ruke jer mi je trebao za obitelj.

– Dobijete 50.000 eura na ruke, ne možete se sjetiti od koga, a znate da nije od Zdravka Mamića? – priupitao je Pranjića sudac Mitrović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia