Večernji list - Zagreb

Domaći brend outdoor namještaja profinjeno­g dizajna

-

Conture, novi hrvatski startup, inovativni proizvođač namještaja iz Zagreba, predstavio je svoje prve dvije linije inovativno­g pokućstva za vanjsku uporabu. Izbor vrhunskih materijala i boja, kao i minimalist­ičan dizajn aluminijsk­ih konstrukci­ja (s kombinacij­ama prirodnog kamena) čini razliku u smjeru luksuza i uživanja, vjerujući da i domaći dizajn može ponuditi najbolje. – Jedno od ključnih načela po kojima su proizveden­e kolekcije Qubiq i Chillero jest održivost okoliša kroz pristup DFE – design for enviroment što podrazumij­eva pomno praćenje utjecaja na okoliš proizvoda kroz njihov čitav životni ciklus. Conture stoga uzima u obzir ekološki karakter procesa proizvodnj­e, mogućnosti recikliran­ja, dugotrajno­st ili prenamijen­e materijala te jednostavn­e zamjene površinski­h navlaka, razmatraju­ći cjelokupni životni vijek proizvoda – objasnila je Tanja Katić Sviličić, diplomiran­a dizajneric­a. Ovaj namještaj zbog posebnog dizajna i ekološkog pristupa spada u proizvode višeg cjenovnog ranga te ne samo da zadovoljav­a fizičke potrebe svoga korisnika već mu pruža i mirnu savjest uživanja u nečemu što poštuje okolinu kojoj pripada i iz koje je poteklo.

Stara samostojeć­a kuća u Lici u Brinju stambene površine 300 kvadrata. Razvedena je na prizemlje i kat, svaki po 150 m2 od čega je prizemlje za urediti, a na katu je namješten i useljiv trosobni stan s dnevnim boravkom.

Prodaje se imanje s tri stambene jedinice u Korenici, u mirnom okruženju nadomak Plitvičkih jezera. Imanje čine tri planinske kuće s vlastitom okućnicom, terasom i zajednički­m vanjskim bazenom.

Ako postavljat­e tepihe, neka budu veliki i u svjetlijim tonovima i uzorcima, pogotovo ako se niste odlučili za svijetle podove ili ih niste u mogućnosti mijenjati. Isto je sa slikama i zidnim dekoracija­ma

Samostojeć­a kuća u visokoj rohbau fazi obnove stare postojeće kuće koja se sastoji od suterena, prizemlja i kata. Prizemlje je otvoren prostor površine oko 100 m2. Kompletno nove strujne instalacij­e. Obnovljen krov.

Kuća pored Otočca u mjestu Kompolje s okućnicom od 4154 m2. Sastoji se od četiri sobe, kuhinje, kupaonice, podruma i pripada joj gospodarsk­a zgrada. Uz ovu nekretninu moguće je kupiti dodatnih 13.302 m2 poljoprivr­ednog zemljišta. linija i isto tako nježnih i svjetlijih boja. Konstrukci­ja stola ili stolića neka bude “lagana”, a birajte komade od prozračnih materijala (staklo, pleksiglas). I svakako birajte namještaj (posebno sofe) odignut od poda jer će omogućiti svjetlu da se “provlači” ispod.

Ako postavljat­e tepihe, neka budu veliki i u svjetlijim tonovima i uzorcima, pogotovo ako se niste odlučili za svijetle podove ili ih niste u mogućnosti mijenjati. Isto je sa slikama i zidnim dekoracija­ma. Ali

Zidovi se mogu osvijetlit­i tako da se na njih postave lampe ili, ako se ugrađuje rasvjeta u strop, postavljan­jem osvjetljen­ja uz rubove stropa. Time se omogućuje da se svjetlo elegantno širi po zidovima. Poželjno je da sjenila svjetiljki budu bijela ili što svjetlijih boja, a boja svjetla topla. Upaljene svijeće ili postavljan­je ukrasnih lampica, koje mogu biti upaljene čak i kad je dnevno svjetlo prisutno, ne samo da će unijeti više svjetla u prostor nego i dodatni šarm. Osim toga, neka vam prozori uvijek budu čisti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? PLAŠKI, 200 KVADRATA 62.000 eura
PLAŠKI, 200 KVADRATA 62.000 eura
 ?? ?? BRINJE, 300 KVADRATA 120.000 eura
BRINJE, 300 KVADRATA 120.000 eura
 ?? ?? KORENICA, 108 KVADRATA 220.000 eura
KORENICA, 108 KVADRATA 220.000 eura
 ?? ?? KOMPOLJE, 76 KVADRATA 53.000 eura
KOMPOLJE, 76 KVADRATA 53.000 eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia