Večernji list - Zagreb

Brekalo je upitan, a ni Perišić ne zna kad će se vratiti

Hajdukov trener Mislav Karoglan najavio je današnju utakmicu na Poljudu protiv Lokomotive: ‘Za nas je to najteža utakmica do kraja prvenstva...’

-

Nogometaši Hajduka danas (17 sati) u 27. kolu Supersport HNL-a na Poljudu igraju protiv Lokomotive. Navijači splitske momčadi već tjednima nestrpljiv­o iščekuju povratak Ivana Perišića na travnjak. Kada će naš reprezenta­tivac zaigrati u bijelom dresu, sa sigurnošću ne može kazati ni Hajdukov trener Mislav Karoglan.

- Teško mi je reći. Iskreno, nema nitko točnu informacij­u. Trenira pola dana, odvojen od momčadi. Vjerojatno ne zna ni on sam - počeo je Karoglan.

Do sada još nije pobijedio Lokomotivu.

- Ne pratim statistiku na takav način. Za sve postoji prvi put. Fokusiramo se na Lokomotivu kao najvažniju utakmicu. U polufinalu su kupa, bore se za Europu, to sve govori. Drugačija utakmica od prethodne dvije. Maksimalno smo spremni i motivirani. Znamo da su drugačiji od svih u ligi. Imaju brzinu, odličnu tranziciju. Moramo smanjiti broj defenzivni­h akcija. Priprema za Lokomotivu je uvijek slična. Ne smijemo biti odsutni na terenu. Svaki igrač mora biti maksimalno unutra.

Možda se neki zaključci mogu donijeti na osnovi njihovih utakmica protiv Dinama?

- Jako su opasna momčad. Osjetili smo to na svojoj koži. Ako im uđeš u mlin nije dobro. Ne smiješ im dati prst, uzet će ti cijelu ruku. U mojim očima to je najteža utakmica do kraja prvenstva.

Koja je tajna njihovih dobrih igara?

- Dobra škola, dobra profilacij­a. Igrači su im dosta brzi. Imaju iskusnu obranu. Leovac, Mersinaj, Kalaica, Bartolec...Imaju spoj mladosti i iskustva.

U 2024. godini imaju samo jedan poraz. Je li ključ opet rani pogodak?

- Uvijek je lakše kad zabiješ prvi gol. Igrači su od krvi i mesa, to je logično. Fokus mora uvijek biti na sadašnjost­i, na idućoj akciji. Pogotovo kad igraš protiv Lokomotive ne smiješ imati ta mentalna odsustva, moraš biti fokusiran. Igrači moraju puno bolje čitati situaciju.

Kakvo je stanje sa stoperima i na krilnim pozicijama?

- Na krilnim pozicijama Brekalo je upitan. Vidjet ćemo na koji način i kako ga koristiti. Najbitnije je da dođe u optimalno stanje. Druga krila su dobro. Što se tiče stopera nadam se da ćemo što prije doći u optimalno stanje. Prpić je zanimljiv, Ferro se vraća, Elez je u jako dobroj formi.

Kako gledate na opciju ‘čišćenja kartona’?

- U nogometu postoji strategija i planovi. Meni je to realno, neću biti licemjer. Napravio sam to 100 puta, rade to i vani. Postoje puno gore stvari kod nas od toga.

Dinamo je ispao iz Europe, što to znači za HNL?

- Teško mi je to reći. Uvijek bih volio da su hrvatski klubovi prošli u Europu. Uspjeh ti nitko neće dati, moraš ga sam zaslužiti. Tako se pozicionir­amo u ovoj utrci. Vidim da se provlači teza da su najbitnije velike utakmice, ali liga nosi velika iznenađenj­a. Bit će sigurno zanimljivo - zaključio je Karoglan.

 ?? ?? MISLAV KAROGLAN Hajdukov trener još ne zna za pobjedu protiv Lokomotive
MISLAV KAROGLAN Hajdukov trener još ne zna za pobjedu protiv Lokomotive

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia