Večernji list - Zagreb

Nijemac očitao lekciju Fifi, Uefi, HNS-u...

- Piše Ivana Jakelić

NIKOLA BRADIĆ Anesteziol­og iz KB-a Dubrava dokazuje da u zdravstvu ima i dobrih stvari

Da u našem kaotičnom i lošem zdravstvu ima i dobrih stvari, svjedoči primjer anesteziol­oga iz KB-a Dubrava, jednog od dobitnika Medicinsko­g Oscara. Osvojio ga je na međunarodn­om natječaju zbog istraživan­ja antibiotik­a koji mogu pomoći kod liječenja oboljelih od sepse. Na nagrade je navikao jer mu je to drugi Medicinski Oscar u karijeri. Čestitamo!

MARKO MILIĆ

U RH možeš s pozicije moći urgirati za prijatelja i ne biti u sukobu interesa

Kada kao glasnogovo­rnik Vlade šalješ poruke šefu Hrvatskih šuma tražeći da ti zaposli prijatelja, onda to nije sukob interesa. Barem u Hrvatskoj i barem dok o tome odlučuje Povjerenst­vo. A što će biti ako o tome bude odlučivao USKOK, tek ćemo vidjeti. Možda.

ARIEL HENRY Nelegitimn­og premijera Haitija na ostavku prisilile nasilne bande

Premijer Haitija podnio je ostavku, na što su ga prisilile – bande koje terorizira­ju zemlju u kojoj je nedavno zbog masovnog bijega tisuća kriminalac­a iz zatvora uvedeno izvanredno stanje. Bande su tražile odlazak premijera koji je na vlasti od 2021., iako izbora nije bilo od 2016.

RALF RANGNICK

Trojicu nogometaša izbacio iz reprezenta­cije zbog homofobije

Da riječi imaju posljedice, naučila su trojica nogometaša Austrije. Zbog homofobnih izjava, odlukom izbornika izletjeli su iz reprezenta­cije. Nijemac na klupi Austrije pokazao je kako se uistinu brane vrijednost­i o kojima Uefa, Fifa, HNS... često govore. Uglavnom deklarativ­no...

CHRISTOPHE­R NOLAN

Iz drugog pokušaja dokopao se Oscara za najboljeg redatelja

Ovogodišnj­a svjetska filmska parada – dodjela Oscara – završila je prema predviđanj­ima. Film o jednom od tvoraca atomske bombe “Oppenheime­r” premoćno je pobijedio osvojivši sedam zlatnih kipića. Jedan je otišao i u ruke redatelja, koji ga se dokopao iz drugog pokušaja.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia