Večernji list - Zagreb

Ženska osoba u tunelu napala suca Pajača! Karoglan blizu otkaza nakon novog debakla

- Karlo Ledinski

Nogometaši Lokomotive šokirali su Hajduk na Poljudu, momčad Silvija Čabraje slavila je, posve zasluženo, s 2:1 (1:0). Junak pobjede lokosa bio je Robert Mudražija koji je postigao oba pogotka za goste, u 26. i 60. minuti. Tragičar u redovima Hajduka je pak bio Dino Mikanović koji je u prve 24 minute zaradio dva žuta kartona, ali i Marko Livaja koji kod 0:1 nije realizirao jedanaeste­rac. U posljednji­m sekundama utakmice, odnosno u šestoj minuti sudačke nadoknade, Livaja je dao tek počasni pogodak za Hajduk. Ovim je neočekivan­im porazom Hajduk izgubio korak s vodećom Rijekom, te sada ima četiri boda manje od Sopićeve momčadi. Od Dinama pak Splićani imaju četiri boda više, ali i dvije odigrane utakmice više. Lokomotiva je ovim slavljem preskočila Osijek te je sada četvrta.

Vatreno je jučer bilo na Poljudu od samog početka, a nije dugo trebalo Lokomotivi da pokaže kako će ponovno biti iznimno neugodan gost u Splitu. U 15. minuti, nakon kornera Mersinaj je pogodio okvir vratiju, a u 24. minuti Hajduk je ostao s igračem manje jer je Mikanović zasluženo dobio drugi žuti karton (prvi je dobio već u trećoj minuti). Samo dvije minute kasnije Lokomotiva je povela, a opet je prekid bio koban po Hajduk. Nakon kornera, Čop je vratio loptu u gužvu, gdje se najbolje snašao Mudražija i pogodio za 0:1.

U nastavku, u 55. minuti, otvorila se savršena šansa Splićanima za izjednačen­je, ali Livaja je dosta nonšalantn­o izveo 11-erac, pucao je ‘panenkom’, a Čavlina obranio uz pomoć stative. Kazna Hajduku je uslijedila vrlo brzo, u 60. minuti, kada Mudražija zabija za vodstvo 2:0. Imala je

Lokomotiva dvije šanse za 3:0, ali je na kraju do počasnog pogotka stigao Hajduk. Efektno je škaricama zabio Livaja u šestoj minuti sudačke nadoknade, a to je ujedno bila i posljednja akcija na utakmici.

- Da smo imali malo više mirnoće, utakmicu smo puno ranije mogli odvesti u mirne vode. Hajduk do pred kraj nije apsolutno ništa stvorio, dominirali smo i zasluženo pobijedili - rekao je trener Lokomotive Čabraja.

Domaći trener Mislav Karoglan je pak dodao:

- Crveni karton nam je bio šok, a ono što mogu zamjeriti je gol iz kornera, ne može lopta tako proći kroz pet metara. Početkom drugog poluvremen­a smo stiskali, a ključan trenutak je bio promašeni penal Livaje. Šteta, računali smo na ove bodove. Diallo? Bio je potpuno izvan utakmice.

Inače, jučer tijekom kasne večeri pojavila se informacij­a da će Mislav Karoglan već danas postati bivši trener, a da je jedan od kandidata za klupu Krešimir Režić.

Spomenimo i da se u poluvremen­u dogodio veliki incident, što je zabilježio i delegat utakmice Ivan Jurina.

“Nakon označenog kraja poluvremen­a, Dragan Blatnjak, pomoćni trener Hajduka, prilikom izlaska s terena zbog prigovora glavnom sucu dobiva prvu opomenu, odmah potom zbog opetovanog prigovora glavnom sucu i drugu opomenu te nakon pokazanog crvenog kartona nastavlja s vrijeđanje­m glavnog suca: “Pi... ti materina, vidjet ćeš ti u tunelu, je... ti mater”. Isto tako, nakon ovog incidenta u nastavku u tunelu neidentifi­cirana ženska osoba gurnula je glavnog suca u prsa te mu otkinula sprej i bacila ga na pod.”, napisao je delegat. Zaista neshvatlji­vo ponašanje domaćina, pogotovo što sucu Pajaču ne mogu ni najmanje prigovarat­i za suđenje. Naprotiv, on je jučerašnji posao odradio vrlo dobro, praktički bez pogreške. Eventualno je propustio dati žuti karton Livaji nakon nasrtaja na Mudražiju.

U poluvremen­u se dogodio incident, prvo je suca Pajača napao pomoćni trener Hajduka Blatnjak, a potom i neka žena u tunelu

 ?? ??
 ?? ?? IGRAČI HAJDUKA nakon poraza morali su odslušati poruke ne baš zadovoljne Torcide
IGRAČI HAJDUKA nakon poraza morali su odslušati poruke ne baš zadovoljne Torcide

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia