Večernji list - Zagreb

Mektić i Koolhof pobjednici Indian Wellsa

Idući cilj je osvajanje Grand Slama, poručili su Mektić i Koolhof, trenutačno treći najbolji par svijeta

-

Hrvatski teniski reprezenta­tivac Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof pobjednici su turnira Masters 1000 u Indian Wellsu u konkurenci­ji parova, a u finalu su svladali Španjolca Marcela Granollers­a i Argentinca Horacija Zeballosa sa 7:6 (2), 7:6 (4).

Meč bez brejka

Zanimljivo, u cijelom meču nije bilo breaka – španjolsko-argentinsk­i par spasio je pet break-lopti, a Mektić i Koolhof tri, od kojih je ona posljednja bila i set-lopta kojom su njihovi suparnici mogli osvojiti drugu dionicu meča. U oba je tie-breaka hrvatsko-nizozemska kombinacij­a prva dolazila do prednosti mini-breaka i uspijevala je zadržati do kraja.

– Činjenica da nije bilo nijednog breaka pokazuje koliko je to bio kvalitetan meč. Možda je presudilo to što smo mi prvi došli do prednosti u oba tie-breaka i nismo je ispustili – izjavio je nakon pobjede 35-godišnji Zagrepčani­n koji je ove godine obnovio suradnju s 34-godišnjim Nizozemcem i već osvojio tri naslova u tri finala.

Dodig u finalu Rovinja

Prvo su osvojili ATP 250 turnir u Aucklandu, potom bili najbolji na prvom ovogodišnj­em ATP 500 turniru u Rotterdamu, a sad imaju i trofej s prvog turnira Masters 1000 u ovoj sezoni. Mektiću i Koolhofu ovo je ukupno četvrti zajednički naslov Mektić se sada može pohvaliti s 28 pobjedničk­ih trofeja iz 44 finala, a ovo mu je osmi trofej Masters 1000 te drugi osvojen u Indian Wellsu. Prvi je put je slavio u kalifornij­skoj pustinjsko­j oazi 2019., kad mu je partner bio suparnik iz današnjeg finala, Horacio Zeballos.

Matej Dodig plasiroa se u finale ITF turnira u Rovinju. U polufinalu je pobijedio Talijana Berrettini­ja sa 6:2, 7:5. U finalu će igrati proiiv Britanca Clarkea koji je u finalu pobijedio Poljičaka sa 6:4, 6:3. Antonia Ružić izgubila je polufinaln­i susret ITF World Tennis Toura u češkim Ričanyma od Ukrajinke Snigur (5:7, 6:7). Na ITF World Tennis Touru u ciparskom AlaminosuL­ucija Ćirić Bagarić izborila je nastup u finalu singla nakon što joj je nakon završenog prvog seta (6:0) susret predala Španjolka Garcia. Tena Lukas i Kristina Mladenović iz Francuske su u finalu parova svladale Maltežanku Curmi i Rumunjku Dinu (6:4, 7:5). Teni je ovo sedmi profesiona­lni naslov u paru.

 ?? ?? MEKTIĆ I KOOLHOF briljiraju nakon što su opet počeli zajedno igrati
MEKTIĆ I KOOLHOF briljiraju nakon što su opet počeli zajedno igrati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia