Večernji list - Zagreb

Niko Kovač dobio otkaz na mjestu trenera Wolfsburga

-

Bivši izbornik i kapetan hrvatske reprezenta­cije Niko Kovač dobio je otkaz na mjestu trenera njemačkog prvoligaša Wolfsburga. Smjena trenera u Wolfsburgu došla je nakon katastrofa­lnog niza od čak 11 utakmica bez pobjede, a vukovi se trenutno nalaze na 14. mjestu prvenstven­e ljestvice od 18 klubova u Bundesligi. Wolfsburg nije u opasnosti od ispadanja iz lige, ali uzevši u obzir da je riječ o klubu koji je po budžetu i plaćama među prva četiri u Bundesligi (iza Bayerna, Dortmunda i Leipziga), sve ispod borbe za mjesta koja vode u Europu velik je podbačaj za klub.

– S našeg stajališta, posljednju godinu i pol karakteriz­irala je vrlo povjerljiv­a, profesiona­lna i prijateljs­ka suradnja s osobljem kluba. Zbog toga smo jako zahvalni. Naravno, ja sam kao glavni trener posebno razočaran što nismo uspjeli preokrenut­i stvari, unatoč nekim obećavajuć­im znakovima – istaknuo je nakon otkaza Kovač, a uz njega klub napuštaju i njegovi pomoćnici, brat Robert Kovač te Aaron Briggs. (edž)

HRVATSKI RUKOMETAŠI S lakoćom ostvaren plasman na OI, SIgurdsson oduševio

Hrvatska rukometna reprezenta­cija sa stilom je na kvalifikac­ijskom turniru osigurala nastup na Olimpijski­m igrama u Parizu. U novoj eri naše nacionalne selekcije prvi strani izbornik u hrvatskoj povijesti, Islanđanin Dagur Sigurdsson, debitirao je s dvije pobjede, i to protiv vrlo dobrih reprezenta­cija Austrije (35:29) i Njemačke (33:30). Očito u reprezenta­ciji vlada nova energija, napadi naše vrste izgledaju znatno odlučnije, a imamo i manji broj tehničkih pogrešaka nego prije. Bit će to šesti nastup Hrvatske na Olimpijski­m igrama. U dosadašnji­h pet nastupa naši rukometaši osvajali zlatnu medalju u Atlanti 1996. te u Ateni 2004., a u Londonu 2012. su osvojili brončanu medalju.

 ?? ??
 ?? ?? RAJKO VIDOVIĆ U GORICI Lijepo je vidjeti da i nova lica dobivaju priliku, no hoće li se iskazati?
RAJKO VIDOVIĆ U GORICI Lijepo je vidjeti da i nova lica dobivaju priliku, no hoće li se iskazati?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia